UVDR 150 BR HV: ODRIČEMO PRAVO JOSIPU KLEMMU DA U NAŠE IME ‘PREGOVARA’ SA AGRESOROM

Dana 05.10.2016. na sjednici predsjedništva udruge odlučeno je da veterani 150-te brigade ni u kojem obliku neće sudjelovati bilo kakvim „pregovorima“ s agresorom, te odriču pravo bilo kome da u njihovo ime to čini.

Obrazloženje

Iz novinskih napisa saznali smo da je Josip Klemm izjavio da će se „razgovori održati samo se treba dogovoriti platforma za pregovore“. Također je to presdtavljeno kao inicijativa koja će pomoći u pronalasku nestalih osoba.

Stav udruge je da RH ima institucije koje su svojim djelovanjem i ovlastima dovoljne da se prisili Republika Srbija da prije ulaska u EU ispoštuje sve međunarodne dogovore i da osigura dostavu podataka o nestalim osobama.

U trenutku kada se u Republici Srbiji slavi četništvo, a u dosadašnjem javnom istupanju nije jasno iskazano kajanje i isprika za agresiju, nije utvrđena i isplaćena ratna šteta RH, nije isplaćena naknada logorašima i njihovim obiteljima, nije isplaćena naknada civinim žrtvama, nisu otvoreni arhivi u kojima stoje podaci o ubijenim i nestalim, smatramo krajnje licemjernim da bilo tko iz naše populacije izvan institucija RH pregovara s osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju RH i time im pridaju legitimitet i važnost.

Posebno naglašavamo da su tijekom obilježavanja 25 godina od ustroja većeg dijela postrojbi u RH posebno mjesto zauzimale obitelji naših poginulih suboraca, a za njih je razgovor s agresorima koji su razarali Hrvatsku i ubijali njezine stanovnike ravno veleizdaji .

U Zagrebu, 05.10.2016. godine

UDRUGA VETERANA DOMOVINSKOG RATA 150. BRIGADE HV

Predsjednik Udruge

Damir Loborec

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content