NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Francuzi se naoružavaju

Teroristički napadi u Francuskoj samo su ubrzali neminovnu oružanu pobunu koja se sprema u ovoj zemlji.

Jedan francuski gradski vijećnik je upozorio da s porastom tenzija u Francuskoj raste i broj članova naoružanih skupina, izvještava američki nezavisni portal Infowars.

Vijećnik grada Caux, Jonathan Miller, naveo je da je napad kamionom u Nici “potresao Francusku do ruba užasavajuće eskalacije”.

“Pripremaju se za rat”

On je upozorio da se Francuska “nalazi na rubu građanskog rata” i da se članstva u lokalnim naoružanim bandama “učetverostručila sa 200 na 800″ samo u posljednjih par mjeseci.

Kada su ga pitali zašto se toliko Francuza naoružava i zašto su zainteresirani za učlanjenje u takve grupe, Miller je rekao: “Pripremaju se za rat”.

“Razgovaram s mnogim ljudima na različitim razinama francuskog društva i uočavam promjenu raspoloženja. Raspoloženje je prilično loše “, navodi vijećnik, dodajući da ne treba uzimati zdravo za gotovo dosadašnja događanja.

Miller je objasnio da većina državljana namjerava glasovati za desničarske političare, ali ne zato što su neofašisti već zato što su uplašeni i zato što nitko osim Marine Le Pen ne nudi perspektivu drugačiju od Hollandea koja suviše blago reagira na terorističke napade u Parizu.guerre-civile-paris-400x265

On je rekao da se raspoloženje francuskih državljana najbolje može vidjeti u tome što su izviždali premijera Manuela Vallsa na komemoraciji žrtava u Nici i što su zatražili njegovu ostavku nakon što je on kontroverzno izjavio da Francuska “mora naučiti živjeti s terorističkim napadima”.

Miller nije jedini koji je naveo da je moguće da će doći do građanskog rata u Francuskoj.

Patrick Calvar, šef Generalnog direktorata za unutarnju sigurnost (DGSI), također je poručio da se Francuska nalazi na rubu građanskog rata.

Calvar je govoreći prije napada u Nici rekao da bi još jedan ili dva teroristička napada ili incident poput onog u Kölnu mogli potaknuti žestoku reakciju desnice.

Francuske sigurnosne snage se također pripremaju za masovne građanske nemire i radikalirane imigrante koji zauzmiaju čitave četvrti, navode obavještajni izvori.

Izvor: croative.net

Odgovori

Skip to content