PLENKOVIĆ: U ponedjeljak ćemo dobiti povjerenje predsjednice, PETROV: Izuzetno smo zadovoljni

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je večeras nakon pregovora s Mostom kako će najkasnije u ponedjeljak, do novih konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, biti u poziciji dobiti njezino povjerenje za sastavljanje Vlade.

Šef Mosta Božo Petrov rekao je da se sastanci sutra nastavljaju po dogovoru, da je današnji sastanak bio plodonosan i da su izuzetno zadovoljni. Dodao je da se razgovaralo i o ustrojstvu Vlade.

– O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i vjerujem da bi trebali završiti sve pregovore u ovih tjedan dana – rekao je Petrov.

Plenković je rekao da mu je bilo zadovoljstvo biti prvi put u prostorijama Mosta te je istaknuo da nije bilo nikakvog zastoja u razgovorima. Rekao je da su razgovarali o detaljima budućeg programa Vlade te da su se dotakli i njezina ustroja.

– Mislim da se postupno približavamo u stajalištima. Cilj je u dogovoru s Mostom stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu koja će učinkovito raditi u provedbi programa i u interesu građana – rekao je Plenković.

– Izgradili smo povjerenje i partnerstvo i to je po mom dubokom uvjerenju najvažnije za stabilnost Vlade – poručio je Plenković.

Petrov je na pitanje o mjestu predsjednika Sabora odgovorio da ne bi govorio o imenima.

– Smatram da zaista trebamo dogovoriti apsolutno sve i razgovarati u miru – rekao je Petrov.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content