ROMAN LELJAK: Uskoro će se početi s javnim objavljivanjem imena bivših tajnih agenata!

Gost Bujice bio je Roman Leljak, vodeći slovenski istraživač komunističkih zločina i predsjednik Društva „Huda jama“. Iz tiska su upravo izašle dvije Leljakove nove knjige „Sam protiv njih“ i „Propisi o metodama i sredstvima rada Udbe i KOS-a”, a za 25. listopada najavljena je velika zagrebačka premijera dokumentarca “Huda jama”. 

Ekskluzivne snimke tajnkog bunkera Udbe iz Ljubljane prikazane su u jučerašnjoj Bujici, a gost emisije Roman Leljak objasnio je da su bunkeri služili za skrivanje tajnih agenata, dokumenata, oružja i streljiva.

Jedan smo bunker pronašli u Muenchenu, u njemu su se skrivali udbaški ubojice, koji su likvidirali Hrvate po emigraciji – rekao je Leljak i dodao: – Najviše takvih bunkera izgrađeno je krajem 80-ih godina prošlog stoljeća. Rezervnim agentima Udbe besplatno su izgrađene kuće, a u njima su bil posebni dijelovi za tajne bunkere.

Tajnih bunkera ima i po stanovima, a više ćemo otkriti uskoro! U Bujici je predočen i popis rezervnih agenata Udbe, koji posjeduje redakcija za područje Varaždina, Gospića, Karlovca i Siska. Uskoro će se početi s javnim objavljivanjem imena bivših tajnih agenata! Leljak je potvrdio da je nacrte tajnih bunkera pronašao u slovenskom Državnom arhivu, a popise rezervnih agenata Udbe u Zagrebu. Najviše njih danas je staro između 50 i 60 godina, a za pružanje usluga Udbi i skrivanje tajnih bunkera dobivali su čak i godišnju naknadu!

Pogledajte cijelu Bujicu.

Odgovori

Skip to content