Poznato u kojem će smjeru reforma školstva

Nakon što je ekspertna radna skupina za provedbu kurikularne reforme dala ostavku prije nekoliko mjeseci – bivši ministar osnovao je Povjerenstvo za unapređenje odgoja i obrazovanja. Ono je večeras predalo izvješće ministru Pavi Barišiću. Analiziralo je Strategiju obrazovanja, posebno se osvrnuvši na cjelovitu kurikularnu reformu. Sunčica Findak za HRT ekskluzivno doznaje kojim će smjerom reforma školstva.

Sad kad je dobio izvješće Povjerenstva, ministar kaže da se ubrzo kreće s promjenama u školstvu. Već sljedeći tjedan ide s konkretnim akcijskim planom kojim će se nastaviti reforma cjelovite naobrazbe, kaže ministar Barišić.

Trebaju se, prije svega, stvoriti jednaki uvjeti za sve učenike, a kvalitetne učitelje ionako imamo – tvrdi predsjednica povjerenstva, zato neće biti nikakve eksperimentalne provedbe reforme. Eksperimentalna provedba zahtijeva cijele elaborate, a naš sustav nije toliko loš da bi trpio ekperimente. Ne trebaju nam skupi eksperimenti, rekla je Dijana Vican, predsjednica Povjerenstva za unapređenje odgoja i obrazovanja.

U Izvješću su ministru preporučili kratkoročne promjene. Jedan od tih koraka je uvođenje strukovnog obrazovanja za ona zanimanja za koja znamo da će biti zapošljiva u EU i Hrvatskoj, dodaje Vican.

Odgovori

Skip to content