ISTINA JE ZABRANJENA: Kazna za one koji kažu da Planned Parenthood trguje organima abortiranih beba!

Foto: Thinkstock

Kalifornijski guverner Jerry Brown potpisao je prijedlog zakona kojim će se kazniti istražitelje poput onih koji su tajno snimali Planned Parenthood (Planirano roditeljstvo), čak i onda kada se njihovo ponašanje pokazalo protuzakonitim.

Sada, svatko tko snima “povjerljive komunikacije s pružateljima zdravstvene skrbi” i objavljuje snimke na bilo koji način, uključujući i “web stranice i društvene medije”, mogao bi biti kažnjen s 2.500 američkih dolara i osuđen na godinu dana zatvora za prvi prekršaj, odnosno do 10.000 dolara za ponavljanje djela.

Guverner je potpisao skupštinski prijedlog zakona 1617, koji je predložio član skupštine Jimmy Gomez, D-Los Angeles. Snimanjem “povjerljivih” zdravstvenih informacija krše se postojeći državni zakon, ali A.B. 1617 znatno povećava kazne.

Brown, demokrat, nije dao nikakvu primjedbu nakon potpisivanja zakona, ali je industrija pobačaja slavila njegovu odluku.

“Guverner Brown je poslao jasnu poruku ekstremistima protiv pobačaja da ne mogu kršiti zakon u Kaliforniji ili će za to odgovarati”, kazao je Kathy Kneer, predsjednik podružnice Planiranog roditeljstva u Kaliforniji.

Zagovaratelji života kažu da zakon pokazuje koliko su očajni postali pružatelji pobačaja, u cilju ušutkavanja svojih kritičara.

“Središte za medicinski napredak nikada nije snimalo “povjerljive” komunikacije, tako da su kalifornijski postojeći zakon za snimanje i nove odredbe o kaznama jednostavno neprimjenjive na naš rad”, rekao je David Daleiden, glavni istraživač u Središtu za medicinski napredak.

“Jasno je da Planirano roditeljstvo ne želi biti odgovorno javnosti, koje novac poreznih obveznika rado prima, na stotine milijuna, napadajući slobodu govora i slobodu tiska, kako bi održali svoje vlastite, proizvoljno definirane razine tajnosti”, izjavio je Daleiden.

Lila Rose iz Žive akcije, gdje je Daleiden počeo svoju karijeru, referirao se na prijašnja istraživanja koja su “dokumentirala da su zaposlenici Planiranoga roditeljstva prikrivali trgovinu seksom, ne prijavljujući seksualne zlostavljače i trgovinu dijelovima tijela beba. Umjesto da budu vidljivi javnosti, Planirano roditeljstvo želi optužiti kaznenim djelom one medije koji objavljuju dokaze da bi se tu moglo raditi nešto protuzakonito.”

ACLU i novinske udruge kratko su se protivile prijašnjoj inačici AB 1617, dok zakonodavci nisu pojasnili da će zakon kažnjavati one koji snimaju razgovore, ali ne i medije koji ih objavljuju.

Neki zastupnici nazvali su ovaj slučaj očitim licemjerjem. “Kada ’60 Minute ‘ koristi skrivenu kameru i otkriva jedinstvenu priču, to se zove izvrsno novinarstvo, ali kada privatni građanin to radi i razotkriva veoma, veoma neugodne istine, to je poziv zakonodavstvu”, kazao je senator John Moorlach, R-Costa Mesa.

Potpisivanje zakona dogodio se isti dan kada je Okružni sudac SAD William Orrick odbio odbaciti slučaj Planirano roditeljstvo protiv Središta za medicinski napredak.

To se, također, dogodilo samo nekoliko dana nakon što su istražitelji otkrili da je Ured državnoga odvjetnika Kamala Harrisa bio u dosluhu sa Planiranim roditeljstvom kod odabira jezika ovoga zakona. Beth Parker, glavni pravni savjetnik podružnice Planirano roditeljstvo u Kaliforniji, sastavio je dvije inačice AB 1617, koje je e-poštom poslao tadašnjemu posebnomu savjetniku Jill Habigu.

U rad Središta za medicinski napredak ponekad su bili uključeni vršitelji abortusa iz podružnice Planiranoga roditeljstva u Kaliforniji, kada je jedan od dvojice priznao primanje novca u zamjenu za organe i tkiva pobačenih beba. Prvi tajni video o Planiranomu roditeljstvu, objavljenom u srpnju prošle godine, pokazuje dr. Deborah Nucatola iz Los Angelesa, kako raspravlja o dijelovima tijela abortiranih beba i cijenama koje naplaćuju za njih, dok jedu salatu i piju crno vino.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content