MARKUŠU STIŽE PODRŠKA IZ CIJELOGA SVIJETA: ‘Rat nije gotov, jedva čekam sud’

Damir Markuš je veliko braniteljsko ime kojem je stigla policijska prijava zbog javnog korištenja “zabranjenih simbola” poput ZDS i prvog bijelog polja na hrvatskom grbu. Markuš kaže da jedva čeka sud i uopće ga ne pokušava izbjeći. Tamo će imati priliku upitati zakonodavce, zašto su statutom ozakonili i odobrili HOS – ova obilježja, a potom krenuli kažnjavanjima te jednom zauvijek izvesti na čistac – jesu li ovi simboli zabranjeni ili ne..

– Polako se klupko odmotava. Ponavljam, jedva čekam sud. Štovateljima je crvena zločinačka petokraka koja je ubijala, rušila po Hrvatskoj i sve najgore što se moglo radila, vrlo draga. Oni optužuju hrvatske branitelje, Hasanbegovića, ali ne i one koji su na tisuće i tisuće ljudi pobili po raznim stratištima bez suđenja. Vrijeme je za kontru – riječi su Damira Markuša, vukovarskog branitelja, pripadnika HOS-a i autora popularne knjige “’58’ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca”.

– Zahvaljujem se braći po oružju Miri Bulj i Stevi Culeju koji su odmah reagirali na prijavu koju sam dobio. Hvala im, a još jednom hvala svima na reakciji, od Argentine, Australije, Njemačke, Kanade, Švicarske itd. Zaista sam sretan kad vidim da nismo sami, mi hosovci. Jer i u ratu smo bili zajedno, sad nam to treba svima nama i u miru. RAT NIJE GOTOV, SAMO SE DRUGAČIJE VODI – zahvalio je Markuš preko svog Facebook profila.

Podsjetimo, u znak podrške ovom branitelju, mnogi korisnici društvenih mreža promijenili su svoju profilnu fotografiju i stavili grb HOS-a.

Autor: Snježana Vučković/dnevno.hr

2 comments

  1. Dražen Puškarić

    Nije im smetalo bijelo polje dok su heroji ginuli a oni pljackali i zatvarali tvornice diljem ljepe naše. Na temeljima svete hrvatske šahovnice oni imaju 40 000 kuna mjesečno ua sjedenje u saboru i omalovažavanja hrvatskih branitelja i domovinskog rata. Bog i hrvati,ZA DOM SPREMNI

  2. vadlja branko dipl ing građ

    Napadi na prastari hrvatski pozdrav “Za Dom Spremni i tradicijski hrvatski grb sa prvim bijelim poljem, kao na crkvi Sv Marka u Zagrebu, trajat će dok se ne provede Lustracija.
    To bi mogla provest jedina prava hrvatska stranka, koju bi osnovali Glasnović, Hasanbegović i gđa Esih, u koju bi sigurno pristupili svi iskreni hrvati, bez obzira, da li su već u nekoj stranci, ili nisu.

Odgovori

Skip to content