SISAK – ULOVILI GA KAKO UZIMA MITO: Stevo je htio postati ustavni sudac!

Foto: Miroslav Kiš / HANZA MEDIA

U akciji USKOK-a i sisačke policije uhićen je 59-godišnji Stevo Bunčić, sudac Stalne službe u Petrinji sisačkog prekršajnog suda, jer je od vozača kojem je prijetila kazna za vožnjom pod zabranom uzeo mito.

Iz USKOK-a je potvrđeno da je protiv suca Stalne službe u Petrinji sisačkog prekršajnog suda otvorena istraga nakon što je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je primio mito. Prema toj prijavi, sucu se u rukama našao prekršajni predmet protiv jednog okrivljenika zbog počinjenja dva prekršaja u prometu.

Doznajemo da se radilo o vožnji pod zabranom zbog čega je vozaču prijetila kazna od pet do 15 tisuća kuna. Sudac mu je bio spreman oprostiti prekršaj ukoliko ga vozač potplati. Svoj konačni iznos traženog mita odredio je prije par dana i rekao vozaču da mu u petak, 25. studenog u njegov ured donese tisuću eura. Ako to učini držat će njegov predmet u ladici dok ne ode u zastaru, a ako odbije platiti odrezat će mu najvišu kaznu – 15.000 kuna, što je dvostruko više od iznosa koji je tražio sudac za sebe.

Vozač je pred sucem pristao platiti mito, ali je o svemu izvijestio policiju. Kada mu je predao kovertu s označenim novčanicama istog trena je uhićen.

Kako neslužbeno doznajemo, sudac Bunčić je priznao krivnju i pušten je iz pritvora da se brani sa slobode.

Prekršajni sudac Bunčić pažnju javnosti na sebe skrenuo je u rujnu 2007. godine kada je sudio u medijski vrlo eksponiranom slučaju Ljubomira Čučića, koji je bio optužen zbog otmice svoje dvije kćeri, a Bunčić mu je nakon dugotrajnog sudovanja odredio 14-dnevni pritvor. Riječ je također o sucu koji se početkom ove godine javio na natječaj za suca Ustavnog suda RH.

U svom je životopisu, uz podatke o karijeri, istaknuo kako dužnost suca obavlja pošteno i časno u skladu za zakonima i Ustavom RH, a kako doznajemo, pozvao se i na primjenu Zakona o pravima nacionalnih manjina, s obzirom na svoju nacionalnu pripadnost (Srbin je) i prava koja proizlaze iz potrebe za participacijom pripadnika manjina u svim državnim institucijama.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content