Saša Leković žestoko napao Željku Markić

Foto: fah

Predsjednik HND-a se pita kako odgovoriti Željki Markić ‘bez da opsuje’

Nakon što je prošli tjedan predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Saša Leković, objavio na Facebooku status u kojem je prvotno inicirao da je žrtva pokušaja ubojstva, da bi naknadno to i potvrdio – a sve zbog navodno prepiljenih vijaka kotača na autu – reakcije s lijeve strane nisu izostale.

No to nije spriječilo ni drugu stanu da se oglasi, pa je tako i dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, na svom Facebook profilu jasno poručila: “Ne znam je li netko pokušao antetat na Sašu Lekovića, ali sigurno znam da ga nitko nije pokušao ubiti jer pošteno i hrabro obavlja svoj posao”.

Dr. Markić je jasno navela da očekuje da policija otkrije krivce i kazni ih, ako ih je bilo, no postavila je pitanje što će se dogoditi ako ga nitko nije pokušao ubiti, tj. hoće li i tko odgovarati za širenje laži o Hrvatskoj u inozemstvu, jer “priča da se u Hrvatskoj ubija novinare koji hrabro obavljaju svoj posao – može imati loše posljedice za zemlju kojoj najveći dio BDP-a donosi turizam”.

Iako se odmah pojavio čitav niz optužbi da je dr. Markić opravdala pokušaj ubojstva na Lekovića (što se čitanjem njezina statusa nigdje ne vidi, dapače), danas je, gostujući u studiju N1 televizije i sam Leković komentirao status dr. Markić.

“Ja ću vam iz pristojnosti odgovoriti, iako mislim da to niti ne zavrjeđuje komentar, ali – što da kažem, a da ne opsujem? Dobro je što ovakve situacije pokazuju koliko su ljudi s prilično velikim društvenim utjecajem licemjerni i kako sve ono čime se diče i što je njihova politička platforma nema veze s onim što rade. Za razliku od HND-a koji reagira na konkretne situacije i kritizira konkretne primjere, dajemo činjenice, u svojim priopćenjima, a oni dosad nikad nisu naveli što mi to radimo nepošteno, osim što smo izdajice i neprijatelji države. A sada vidimo da gospođa Markić – koja se zalaže za život fetusa, što je apsolutno njena svjetonazorska stvar, što ni ne dovodim u pitanje – se ne zalaže za život baš svakog čovjeka, pogotovo za one za koje misli da ne radi nešto pošteno. Kad bismo pričali tko radi pošteno, a tko nepošteno – ja imam mnoge dokaze da gospođa Markić neke stvari ne radi pošteno, ali to sad nije tema”, kazao je Leković.

Dodao je kako je dosad prešutio policiji brojne prijetnje, jer smatra da će biti teško utvrditi tko stoji iza njih.

Podsjećamo, nakon Lekovićevog statusa, odmah se povela priča o brojnim napadima na novinare, što je tema koja zaista zaslužuje pozornost, no u slučaj kad je upućuje samo jedna strana i priča se samo o novinarima koji redovito i jasno zauzimaju stav u svojim pričama, stav sklon isključivo “bivšem režimu”, postavlja se pitanje kako to da se ne čuju i drugi novinari. Zanimljivo je i to da se ovaj “slučaj” pojavio taman u trenutku kad je medijska pažnja trebala biti usmjerena na Hudu jamu, što je momentalno – zaustavljeno.

Iako će svatko osuditi fizičke, verbalne ili bilo kakve druge prijetnje djelatnicima medija, ova konkretna priča je odvela u skroz drugom smjeru, prikazujući kako je moguće stvoriti senzacionalističku priču – ni iz čega. Osim sa štetnim posljedicama.

Izvor: narod.hr/n1

Odgovori

Skip to content