Tužiteljstvo BiH zatražilo produljenje pritvora za uhićene pripadnike HVO-a iz Orašja

Danas istječe jednomjesečni pritvor devetorici bivših pripadnika HVO-a iz Orašja i očekuje se odluka sarajevskog suda o produljenju pritvora.

Tužitelj Milenko Kajmaković tražio je, naime, da se pritvor produlji za još dva mjeseca, uz obrazloženje da pritvoreni imaju i hrvatsko državljanstvo te da se o tome vodi “politički obojena medijska kampanja, što je dostatan razlog za pritvor”.

Obrana je tijekom četverosatnoga jučerašnjeg ročišta tvrdila da nema osnovane sumnje za produljenje pritvora devetorici bivših pripadnika HVO-a. Prema navodima Tužiteljstva istraga po ovom predmetu bit će završena do kraja godine. Do sada je saslušano više od 30 svjedoka, a očekuje se očitovanje još njih 11.

Bivši pripadnici HVO-a među kojima je i umirovljeni general Đuro Matuzović, ratni zapovjednik oraškog zbornog područja, uhićeni su potkraj listopada i određen im je pritvor od mjesec dana.

Uz Matuzovića mjera pritvora određena je i Ivi Oršoliću, Tadi Oršoliću, Marku Dominkoviću, Josi Nediću, Marku Baotiću, Marku Blažanoviću, Mati Živkoviću, Anti Živkoviću i Stjepi Đuriću.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content