Hasanbegović je premijeru problem jer se bavi temama kojima se Plenković ne bavi

Novinar Večernjeg lista, Dražen Ćurić, gostovao je na N1 i komentirao najavljenu poreznu reformu, pobjedu Davora Bernardića, kao i predstojeće lokalne izbore.

Ćurić je rekao i što vidi kao problem za premijera Plenkovića. “Plenkoviću bi problem mogle predstavljati konzervativne vrijednosti koje su ljudi prepoznali u Zlatku Hasanbegoviću, Bruni Esih i drugim ljudima”, rekao je Ćurić. Istaknuo je da Hasanbegović premijeru nije problem jer je Karamarkov čovjek, nego zato što se bavi temama kojima se Plenković ne bavi.

Osim toga, smatra da je Esih daleko najbolja kandidatkinja za Zagreb koju HDZ može dati. “Plenković bi na taj način smirio desnicu, jer bi mogao reći da ima kandidata koji je svima prihvatljiv i pokazao bi da nije u tajnom dealu s Milanom Bandićem, koji ga ne dira”, rekao je Ćurić. Usto, Esih nije konfliktna osoba i to bi mogla biti jedna od osobina koja bi se javnosti mogla svidjeti.

Što se tiče SDP-ova kandidata za Zagreb, Ćuriću se čini da se Bernardić ne želi kandidirati, pogotovo nakon što je dobio unutarstranačke izbore. “To bi bio veliki rizik za njega. Malo toga bi mogao dobiti, a puno toga izgubiti. Možemo gotovo pa sigurno reći da HDZ ni SDP neće imati svoje ljude u gradu”, rekao je Ćurić za N1.

 

Odgovori

Skip to content