EKSKLUZIVNO: Vladavina psihopata u RH

Ovako se otpisuju dugovi države !

Iz kultnog grčkog dokumentarca “Kreditokracija” – namijenjenoj edukaciji prezaduženog svijeta. Skraćeno uputstvo za upotrebu.

https://www.facebook.com/video.php?v=4888721468614&set=vb.1615021314&type=2&theater

Ovako se rješava PRETVORBA i PRIVATIZACIJA

Ovako se rješava nacionalni dug ! NEMOJTE MISLITI DA JE NEMOGUĆE !!! U 12 minuta možete vidjeti svu mudrost!

NAŠI POLITIKANTI SU VLASNICI I SUVLASNICI TVRTKI KOJE POSLUJU S DRŽAVOM – zato je njima tako dobro, a nama tako loše, zato se drže fotelja i noktima i zubima :
S HT-om je vlasnički povezano čak 205 državnih dužnosnika, većinom vlasnik njenih dionica. Kako svaki novi poslovni ugovor s državom utječe na cijenu dionice na burzi, ne čudi da HT već godinama uspješno pobjeđuje na natječajima za javne nabave s državom.

SDP-ovac Branko Grčić sklopio je kao ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije ukupno 12 ugovora s Hrvatskim telekomom vrijednih nešto više od 11 milijuna kuna. To ne bi bilo sporno da istovremeno nije vlasnik 118 dionica HT-a na čiju je cijenu mogao utjecati povjerivši najvećem telekom operateru izdašne poslove s državom. Podatak je to koji je moguće pronaći pomoću baze podataka o javnoj nabavi, Integrityobservers.eu, web portala financiranog od strane Europske unije.

 osovine-zla

Site otkriva zbog čega je prije dvije godine upravo HT-u povjeren posao pružanja mobilnih usluga za 8049 državnih pretplatnika u svih 28 tijela državne uprave, uključujući ministarstva, središnje državne urede, razne državne uprave i druga tijela, koji, prema ugovoru, moraju kupovati mobitele i koristiti mobilne usluge isključivo od Hrvatskog telekoma. S tom je kompanijom, naime, vlasnički povezano čak 205 državnih dužnosnika, većinom vlasnik njenih dionica. Kako svaki novi poslovni ugovor s državom utječe na cijenu dionice na burzi, ne čudi da HT već godinama uspješno pobjeđuje na natječajima za javne nabave s državom.

Vrijednost svih HT-ovih ugovora s državom iznosi vrtoglavih 4,66 milijarde kuna.

Čačić i ZABA se vole tajno

Zanimljivo je tako da je primjerice Radimir Čačić za vrijeme svog obnašanja političke dužnosti s Dalekovodom u ime države sklopio ukupno 19 ugovora vrijednih 43,7 milijuna kuna. Istovremeno je, prema imovinskoj kartici, vlasnik 320 dionica te tvrtke kojima se prije još samo nekoliko godina na burzi trgovalo po cijeni od oko 1.200 kuna. Recesija je ipak utjecala na Dalekovod te je on bio primoran na restrukturiranja te je on prije četiri dana, kao druga građevinska tvrtka (nakon Industrogradnje) uspješno završio postupak predstečajne nagodbe.

Čačić je vlasnik i 4245 dionica Zagrebačke banka vrijednih oko 161 tisuću kuna. Istovremeno je kao ministar s tom bankom sklopio 9 poslovnih ugovora vrijednih čak 487,7 milijuna kuna.

Vlasničke udjele u Zabi ima ukupno 5 dužnosnika, a iznos ugovora potpisanih s državom iznosi 2,44 milijarde kuna.

Ina je treći i zadnji ‘milijarder’ u poslovanju s državom (2,69 mlrd. kn). Vlasničke udjele u toj kompaniji ima ukupno 15 dužnosnika.

————-
I to je samo vrh sante leda
Mi radimo samo da bi bili sluge i dužnički robovi za nekoliko stotina obitelji , koji da bi održali ovaj truli sustav neprestano dižu kredite u naše ime.

Occupy Croatia 

Izvor: Glasbrotnja.net

Odgovori

Skip to content