ŽESTOKO PISMO HRVATSKOG BRANITELJA MILORADU PUPOVCU

Mario Maks Slaviček obratio se Miloradu Pupovcu:

“Gospodine, druže Milorade….

Vaša žuč i gorčina s kojom napadate na sve vrijednosti Domovinskog obrambenog oslobodilačkog rata u kojima smo dokazano je bili na suprotnim stranama ne jenjava. Blatite Hrvatsku na svim poljima negirajući samu suštinu isitne. Ne poštujete težnju i želju Hrvata koji su one koje predstavljate abolirali za zlodjela, koji su Vam pružili ruku pomirenja nakon svega i od čijih mukotrpno zarađenih kuna živite, od kojih financirate sebe, svoj etno bussines i svoju obitelj.

Što ste Vi gospodine druže Pupovac činili kako do rata ne bi došlo? Što ste činili i na čijoj ste strani bili kad su Vaši sunarodnjaci protjerivali Hrvate sa njihovih ognjišta? Niste li Vi i Vaša stranka pravni slijednik stranke Jovana Raškovića koja je zagovarala agresiju na Hrvatski narod i Hrvatsku državu? Niste li Vi podržavali a i danas podržavate one koji su veličali četnike i četnički pokret a danas su nositelji vlasti u Srbiji? Niste li predsjednik stranke u kojoj na visokim dužnostima sjede oni koji su bili visoki dužnosnici tzv. krajinskih vlasti i vodili ili upravljali agresijom na Hrvatski narod i državu? Niste li Vi kazali kako je glavni grad svih Srba Beograd kao što su mediji prenijeli? Ne primate li Vi „ustaške“ kune od hrvatskoga puka sjedeći u Hrvastkom državnom saboru, u kojem nikada kad bi se mene pitalo ne biste po pravdi Boga i zbog vaših političkih stavova i djela sjedili.

Kažete i navodite kako ste zgroženi starohrvatskim pozdravom koji su naši bojovnici nosili na ramenu i stijegu nasuprot kokardama i kosturskim lubanjama četničkih postrojbi, onih koji su okupirale svojevremeno Hrvatsku iznutra, potpomognuti zvijezdom petokrakom obilježjem voljenog Vam antifašizma? Antifašizma koji je u svim svojim elementima bio fašizam tijekom velikosrpske agresije na sve republike bivše Jugoslavije, prije svega na Republiku Hrvatsku čiji se narod plebiscitom odlučio na odcjepljennje od Jugoslavije. Nakon čega ste Vi Srbi krenuli na Hrvatsku oružjem, diplomatskom agresijom u Europi i Svijetu, a nakon rata kad ste u svom ratnom naumu poraženi baš od tih bojovnika i dalje vodite rat protiv Hrvatske i Hrvata na svim poljima. Uzimavši od Hrvata godišnje 15 milijuna kuna, iz džepova osiromašenog hrvatskoga puka? 3.5 milijuna kuna uzimate za te iste „Novosti“ koje koristite za antihrvatski agit-prop. A niste reagirali kad se u njima vrijeđaju osjećaji Hrvata, poput onog događaja kad su u njima obezvrijedili Hrvatsku himnu, tada niste reagirali i niste se za to ispričali. Zašto?

Kad su u Srbiji pobijedile političke snage koje su tijekom velikosrpske agresije provodile ratnohuškačku politiku i kad su ti tadašnji ali i današnji visoki dužnosnici srbijanske politike svojim izjavama pozivali na pokolj Hrvata i agresiju na teritorij Hrvatske koji su nazivali srpskom zemljom niste ih prozivali, niste im se suprotstavili? Niste ih prozivali u medijima za rehabilitaciju četništva u Srbiji, niste reagirirali na spomenik Draži Mihailoviću, već ste brže bolje sa njima našli stari zajednički jezik na štetu Hrvatske i Hrvata.

Kažete kako, barem tako stoji u naslovu tih ‘Novosti’ citiram: ‘Već tri dana vlasti šute o ustaškom pozdravu usred Jasenovca…’

A na žalost nas Hrvata i Hrvatske države, godinama te kako kažete ” hrvatske vlasti” crvene i plave šute o legalizaciji četničkog pokreta u Srbiji baš poput Vas, šute o Vašem etno-biznisu, o tome kako Vi i Vaši kapitalizirate novac na teret hrvatskog državnog proračuna i provodite medijsku, pravnu, političku, diplomatsku i financijsku agresiju unutar i izvan RH, na štetu Hrvata. Šute te vlasti čiji ste Vi uvijek dio i o naplati ratne štete Srbiji i tako redom gospodine-druže Pupovac… Šute i prešućuju svome narodu kako bi Vama podilazili…. Šute kako se Srbima daju stanovi po povoljnijim uvjetima nego samim hrvatskim braniteljima, šutite kako te “hrvatske vlasti” financiraju filmove u kojima optužujete neistinama Hrvate, plaćaju Vam te „hrvatske vlasti“ 15 milijuna kuna iz proračuna kao manjini i financiraju Vaše časopise i portale u kojima pljujete po državi i narodu kod kojeg i od kojeg živite…. I na kraju stavljaju Vama osobno te iste „hrvatske vlasti“ kruh na stol dajući Vam plaću kroz „ustaške“ kune, za što točno gospodine – druže Milorade? Zašto se ne odreknete tih ustaških kuna kad Vam smeta kako kažete „ustaški“ a u stvari starohrvatski pozdrav pod kojim smo se odnavijeke mi Hrvati odupirali velikosrpskoj politici i agresiji na hrvastki rod i Dom… DOM za koji je svaki Hrvat SPREMAN mrijet.

Stao sam u Srbu pred Vaše vozilo, zeleni Wv Sharon, kad ste iz Srbije dovlačili autobuse Vaših sunarodnjaka kako biste obilježili laži i obmane od kojih Vi i slični Vama živite… Jeste li te autobuse platili „ustaškim“ kunama? Da gospodine-druže Pupovac Vi i slični Vama koji predstavljaju Srbe u Hrvatskoj živite od laži i obmana vlastitoga naroda, i to nije samo moje promišljanje već i promišljanje velikog dijela hrvatskoga življa srpske nacionalnosti, napose i onih koji su se kao Srbi uključili u obranu Hrvatske protiv onih čiju politiku i namjere, razvidno je, Vi i slični Vama i danas provodite te ju namećete kako Srbima tako i Hrvatima…

Mogu Vam samo citirati poznatog srpskog pjesnika, nadajući se kao će Vas vaše biračko tijelo i Vaši sunarodanjaci vrlo brzo maknuti s pozicija na kojima ste danas, mogu se samo nadati kako će vlasti u Hrvatskoj uskoro biti uistinu Hrvatske, koje neće dopustiti Vama i Vama sličnima krojiti politiku i sudbu Hrvata i Hrvatske, kao ni Srba u Hrvatskoj na Vašu osobnu korist, a štetu jednih i drugih.

Hrvat se ne bori da što otme kome,

Čuva sveti plamen na ognjištu svome.

I dok tako čini u najteži dan’

I Bog je i pravda na njegovoj stran’.

A kuda će Srbin – zar on da se dade

Putu, na kom nema ni Boga ni pravde?

Ostaje mi na kraju pozdraviti sve čitateljstvo i Vas gospodine-druže Milorade Pupovac starohrvatskim pozdravom koji Z nam D a vam S meta…”

„ U mislima Domovina, U srcu Odanost, U desnici Snaga“
U ime Hrvastkog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

Izvor: ovdje

18 comments

  1. Blago Mikulic

    Sve je istina sto ste napisali, Ipak ja vise krivim hrvate koji su mu sve ovo dali. Bolje reci posrbice Hrvatske koji zale za yugom. Mrze sve hrvatsko osim kuna, ustaski.

  2. Iva Jurcic

    Triba jos takvi da se jave ovo je sve istina .Ali triba izbacit iz sabora Crvene jer oni su isto nasi nepretelji zar ne vidite staje Stipe Mesic koji je on nas nepretelj a LOPOV pokro je novac koji mu je Australski Hrvati skupiliza pomoc nasem napacenom naroda takve sve triba izbacit sa vlade .Tesko je ali moramo pocet jer otrov se siri triba sprecit HVALA dragi rodoljube Bog te Blagoslovio i ZA DOM SPREMNI

  3. Jozo

    Ppovca, Teršelićku , Pusiće, Nobila,, itd triba pod žurno, zatvorit, i da ih noć progua. Al tko će to ostvarit ? kad je naša Hrvatska vlast puna KVISLINGA !!!!!!?

  4. Anđeo

    Čiji je koaliciski prtner pupko i njegov sdss, koji po beogradu svijeće pali i po Oluji pljuca, a čiji hns, zar ste zaboravili da su hdz-e, sdp-e, sdss, hns, ids nastali iz skj-u ? Ne da vi imate samo pupovca i “kolegu” seksa i vladu sa njima, nego vi imate i TV i druga stankovića koji sa njome drma i šepuri se po njoj !Kod nas, kao da je sve zakonom propisano, pa od devedesetih do danas, na koga se najviše ljute, taj se sa hdz-om i sdp-eom u koaliciju poziva i sanjima se koalira, ne gledajući mu u “bukvić”. Nitko nema što “Vlada” imade, sve komunjare, trofazni , čede i bivše jugoslavenske nade!

  5. Nada

    JESTE LI DANAS UJUTRO CULI PUPOVCA NA RADIJU 1.PROGRAM KOD JASMINE POPOVIC,REKAO JE DA ON PROVODI SRPSKU POLITIKU U HRVATSKOJ.TREBAMO LI ISTA DODATI ILI NAM TREBA USNI DOKTOR…

  6. stvarnostipravosude

    Poruka je toliko kristalna, da zaslužuje ući u predgovor svih udžbenika Hrvatskih škola, da se mladosti otvore oči za raspoznavanje stvarnosti od Srpskih stoljetnih neosnovanih ljaga protiv Hrvatske, hegemonije vladanja, vječnih nasrtaja prisvajanja lijepe naše.
    Takođe, bilo bi neoprostivo izostaviti poruku naše Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović – Pupovcu v. Jutarnji od 13.02.2016 jer čine cjelinu patnje – krvarenja Hrvatskog naroda protiv velikosrpske hegemonije.
    Živim 55 godina u tuđini, te na svakom koraku i prilici siju mržnju, netrpeljivost, neosnovane optužbe, krivokletstvo i šta sve ne, samo da nas omalovaže, uvrede, izoliraju, osakate.
    Njima smeta što smo za SVOJ DOM SPREMNI to raspoznaju. A nasrtanje na tuđe (naše) ne vide i ne osuđuju.!
    Šta “ONI” podrazumijevaju pod braća sloveni? šta je za njih suživot? Očito njima je jedan VUKOVAR premalo.
    Barac Ljubomir

  7. Renato Barbir

    Sve ste Vi to fino rekli gospodine Maks, ali dokada ce mo samo pricati, kada ce mo napokon poceti djelovati?
    Trebamo vođu. Zadnji je cas.
    ZDS!!

  8. Josipa Pogačić

    Svaka čast, gospodine Slaviček! Mi smo za Dom spremni, a oni kojima to smeta neka odu u svoju domovinu. Ali neće, jer im njihova domovina ne bi dala ništa, a ova im daje sve, ali nikad dosta. Dosta nam ih je.

  9. Nada

    Potpisujem sve napisano,ima puno takvog smeća u našoj LIjepoj i bitno je obilježiti ga.

  10. Sanda Krolo

    Svaka cast tekst je super.Svako slovo istina.Pa ovaj Pupovac je stvarno 0 punata.Odnit ce I njega ako ne istina a onda njegova mutljaga…..

  11. Mario Milovčić

    Bravo, gosp. Slaviček, branitelju hrvatski. Treba stalno i nesmiljeno gaditi i nazivati pravim imenom te četničke i velikosrbske zlotvore i ubojice koje izdajnički pomaže domaća udbaško-jugofilska i kvazi-intelektualna peta-šesta- n-ta… kolona. Oni su odavno poznati kao bizantinski falsifikatori povijesti, genocidni ubojice i kradljivci tuđe zemlje i poznatih umjetnika- znanstvenika. Ali dok ima hrvatskih branitelja kao što ste Vi, Gotovina, Markač, Norac, Merčep, Dedaković, Borković, Ademi, Markuš, Culej, Glasnović, Praljak, Petković i mnogi drugi slavno pali za dom, koji su za dom(ovinu) braniti i mrijeti spremni, neka dušman drhti, jer oni se zapravo boje toga pokliča. Za njih su i Ivan Zajc i Hugo Badalić “ustaše” jer su prije 140 godina u operi “Nikola Šubić Zrinjski” vrijeđali poklikom -Za dom, za dom sad u boj. Nije čudo da književnika H.Badalića nema u Enciklopediji tzv. JLZ iz 1966. a ni u Dopuni iz 1988.

  12. mazafloki

    BRAVO Č A S N I MARIO MAKSE !

    ZA I S T I N U , D O M , DOMOVINU I HRVATSKI – STOLJEĆIMA NAPADANI ,

    U Z O R I T I HRVATSKI NAROD I JEDINU N A M HRVATSKU ,

    NAVIJEKE : Z A . D O M . S P R E M N I . !

    I M A . L I . ŠTO . ETIČKI- MORALNO I Č A S N I J E !

    Neka , bestijalni neprijatelj z n a , Hrvat za Domovinu i Slobodu , ako treba pogiba.
    A l i , POBJEĐUJE , jer BRANI S V O J E .

    D O S T A JE TERORA razdivljane OZLOGLAŠENE manjine ,

    NAD . H R V A T S K O M . Č A S N O M . VEĆINOM . !

  13. mirko

    Ne bi trebalo uopće trošiti riječi na tu b….. jer nije vrijedan ali kad pogledate tko je kriv za to naš državni vrh kojeg valjda ima u šaci kad mu toliko dopuštaju.Stanimirović isto šeće po Hrvatskoj i nikom ništa a da je to učinio Hrvat u Srbiji dobio bi doživotni zatvor.

    1. Snjezana Buhin

      Sto vrijedi nama komentirati, kada naša vlast šuti , nitko se nije našao da Pupovca privedeni na odgovornost za ono što promocira. Govori i radi na tome da se mržnja ra širu je i da kad tada ostvare ono što su naumili srbi.Hrvatski srbi su napravili tu bunu i potpomagali Miloševićeve i srbocetnicku ideologiju.Pupovac treba u zatvor za sve što je učinio hrvatima i hrvatskoj.

  14. Ivan Cubela

    Napisano sve za pet uz jedan mali propust. Mislim da je trebalo napisati , uz sunarodnjake i dva brata.
    Ovo samo da se zna, radi istine.

Odgovori

Skip to content