BUJANEC: Komarci bi Predsjednicu na giljotinu jer se još nije poklonila Pupovcu!

Izvor slike: Martina Cvek

Iako je vani minus i svi čekamo snijeg i led, u Hrvatskoj ima komaraca kojima zima ne smeta, koji pikaju i po hladnoći. Argentinskom groznicom usred zime nas pokušava zaraziti komarac imenom – Carlos. Sada se zove Drago i više ne baca kamenje na sinagoge kako je to činio u Argentini, kao šesnaestogodišnjak. Nešto stariji, ali jednako lud sada bljuje po hrvatskoj predsjednici.

Zasmetalo ga je što predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već drugu godinu svoga mandata novogodišnje blagdane provodi u Americi. Zbog toga ju je nazvao ‘gadurom’ i ‘počastio’ cijelim nizom sličnih uvreda, kakve je teško i ponoviti… Cijelu histeriju pokrenuli su drugi komarci, predvođeni rojem sa Imbexa. Nekakav šonjo s „piš’ me vrit kravatom“ prvo je osmislio priču o ‘sukobu interesa’ pa su onda nasjeli i drugi, a Carlos je odlučio besprizorno vrijeđati. Svi znamo da je Carlos prijatelj Ive YUsipovića. I ove godine slavili su rođendan zajedno, slušali valjda druga Ivu kako predivno svira klavir. Bit će da je zasvirao nešto iz vlastitog repertoara pa je Carlosu odmah pozlilo i sada je počeo nervozno zujati… I eto prigodnog blagdanskog članka na Autografu.

CARLOS NA VALU NOVE LJEVICE

Carlos je prije svega, ispao potpuni diletant, zajedno sa svima onima koji su kritizirali predsjednicu zbog odlaska u Ameriku, proglasivši ga ‘privatnim’ i ‘beskorisnim’. Gospođa se sastala s cijelim nizom važnih Amerikanaca koji će u budućoj administraciji Donalda Trumpa igrati značajne uloge. Jedan od najvažnijih susreta je onaj s budućim ministrom obrane, cijenjenim generalom Jamesom Mattisom, poznatim i po nadimku „Mad Dog“. Naravno da Carlosu, koji je sada radikalni ljevičar i kamenje sa sinagoga preusmjerava prema američkim ‘imperijalističkim’ ciljevima, silno smeta prijateljstvo hrvatske predsjednice s generalom koji ima neupitnu reputaciju u američkoj vojsci, Pentagonu i NATO-u. Još ako je vrhovna zapovjednica dogovorila kakvu eskadrilu borbenih zrakoplova F16, eto razloga Carlosu i njegovom drugu YUsipoviću da se još više nerviraju.

‘Komplimenti’ kojima je Carlos počastio hrvatsku predsjednicu nisu slučajno izabrani. Kada joj je rekao da je ‘gadura’, zapravo je citirao francuske revolucionare koji su Mariju Antoanetu nazivali ‘kravom’ (vache) što u slobodnom prijevodu dođe na isto… „Vashe autrichienne“ (Austrijska krava) urlali su razbojnici kada su nakon montiranog procesa 1793. godine vodili Mariju Antoanetu na giljotinu. Čisto sumnjam da je Carlos kada je odlučio usporediti Kolindu Grabar-Kitarović s francuskom kraljicom, zaboravio na koji je način Marija Antoaneta skončala svoj život. Možda bi on i hrvatsku predsjednicu volio vidjeti na giljotini?! U svakom slučaju, ono što je servirao na Autografu nije ništa drugo nego giljotina. Carlos se ne bi zaustavio samo na predsjednici, kao što se francuska besprizorna rulja nije zaustavljala samo na kraljici. Razbojnici su tijekom revolucije likvidirali više od 100.000 ljudi, 17.000 ih je završilo na giljotini, a gotovo 30.000 su strijeljali. Pobijeno je 40.000 svećenika i aristokrata, a 500.000 rojalista završilo je u logorima. Carlos sve to dobro zna i na valu politike Nove ljevice priziva sličan scenarij, već viđen i nakon 1945.

BOLJE U AMERIKU NEGO KOD PUPOVCA!

Naravno da komarcu iz Argentine nije stalo do naših vojnika u Afganistanu, vatrogasaca niti policajaca. Predsjednica se za njih i onako brine 365 dana u godini, a Carlos ih sada samo demagoški spominje baš kao i obitelj Salopek. A kada bi zaista znao kako se, za razliku od notorne Vesne Pusić, predsjednica za njih pobrinula… Ali o tome neću, jer ne želim biti indiskretan. Nije Carlos poludio zato što je predsjednica već dvije godine za blagdane u Americi, poludio je zato što se već drugu godinu zaredom, nije došla pokloniti Miloradu Pupovcu i zato što nije pohodila božićni performans SNV-a. To njih zapravo muči! Kolinda Grabar-Kitarović posve je pristojno čestitala pravoslavnim vjernicima Božić, kao što bi to učinio i svaki normalan Hrvat. Ali ona je čestitala vjernicima, a nije pognute glave i na koljenima otišla etno biznismenu koji veliki blagdan koristi isključivo za političke manipulacije. Kada je ove godine u Mlaki održan parastos za žrtve Jasenovca, Pupovac je jedva ušao u pravoslavni hram, a očevici su mi rekli da se nije znao niti ‘prekrstiti’! Kako i bi kada je deklarirani ateist. Ili možda agnostik?! Ne znam, ali sigurno zna veliki prijatelj najpoznatijeg hrvatskog agnostika – Carlos. On je i inače stručnjak za crkvena pitanja. Naročito Stepinca. A to je još jedan od razloga zašto Carlos mrzi predsjednicu. Njezino lobiranje prema Vatikanu za to da Stepinca proglase svetim poznato je tek manjem krugu ljudi. Možda i Carlosu, pa zato ovako pika. I dalje: iz Ureda na Pantovčaku izbacila je Tita. A Carlos je kao mlad mrzio Tita. Kada ga je kasnije ipak zavolio, njegovi simpatizeri u Zagrebu odmah su mu oprostili to što je bacao kamenje na sinagoge. Zapravo – i Titoisti i Carlos imaju nešto antisemitsko u sebi. Ovaj je kamenovao sinagoge u Argenitni, a oni sirotim Židovima ni danas ne žele vratiti konfisciranu imovinu, koju su prisvojili godine 1945. Upravo tako: ako su tako veliki ‘antifašisti’ pa što se ne isele iz židovskih stanova i vila u centru Zagreba?! To bi Carlos mogao pitati i jednog svog kolumnista sa Autografa…

MRZE CRO COPA, ONI BI YU DROTA!

Što još smeta Carlosu? Možda imena savjetnika hrvatske predsjednice?! Kada je na Pantovčaku stolovao YUsipović, imali smo Dejana, Sinišu, Sašu, Danicu… A onda su došli Ante, Mate, Luka, Domagoj… Carlos? On se srami i svoga imena – nekada je bio Zvonimir, a sada je samo Drago… Ne znam zaista pod kojim je okolnostima promijenio ime, ali znam kako su ga se odrekli čak i vlastiti roditelji. Lud kakav je, optužio je Tuđmanove tajne službe da su u Argentinu njegovim roditeljima i katoličkoj misiji slali protuhrvatske novinske uratke koje je u Zagrebu objavljivao još devedesetih. Međutim, to uopće nisu bile službe, već jedan mladi HOP-ovac kojeg dobro poznajem i koji je surađivao čak i s Carlosovim bratom! Čovjek je fotokopirao sve te pamflete i pizdarije i poslao ih fino poštom u Argentinu. Ljudi su se zgrozili kada su shvatili u što se pretvorio njihov Zvonimir. A ja ga donekle i razumijem; nakon vruće mladosti tražio je prostor za afirmaciju i morao je izdati Hrvatsku da bi mu oprostili kamenovanje sinagoge. Carlos naprosto nije znao pronaći put u kojem bi se ogradio od mladenačkih nedjela i ostao Hrvat. To je za njega ipak bilo preteško. Isto kao što je preteško suzdržati se Imbexovcima koji u svojoj mržnji ne napadaju samo predsjednicu, već svakog tko je i malo Hrvat, najnovije – čak i Cro Copa! Zato jer bi im draži bio ‘YU drot’. To ti je tako kada roj predvodi komarac sa malim žalcem koji bi zbog svojih protuprirodnih sklonosti najradije živio na Madagaskaru.

HOĆE LI DRŽAVA DATI NOVCE AUTOGRAFU?!

Hoćemo li dalje nabrajati razloge zbog kojih bi komarac iz Argentine hrvatsku predsjednicu volio vidjeti na giljotini?! Ne voli je zbog toga jer je odlikovala Nikolu Štedula, jer se nije odrekla prvog bijelog, jer je otišla na Bleiburg, a nije sa drugovima išla na komemoraciju u Jasenovac… Ne želi da se ukloni ploča HOS-ovcima s njihovim pozdravom pa je odmah ‘čokolinda’. Carlos je sa očitim oduševljenjem prihvatio Imbexovu priču o čokoladicama. I pri tome zaboravio tko je prvi počeo. Još prije tri godine srbijanski ministar pravde Nikola Selaković na Pravnom fakultetu u Beogradu, usred predavanja je otrgnuo jednoj studentici iz ruke bocu Jane i bacio je u „đubre“. Rekao je da se mora piti srpska voda, valjda je mislio na ‘Knjaz Miloš’. Selakovića je podržao Vučić i cijela srbijanska vlada, govorili su da je važno držati do svojih proizvoda, kupovati srpsko. Carlosov prijatelj Zoran Milanović tada je šutio, isto kao i Carlosova prijateljica Vesna Pusić. Šutili su i komarci s Imbexa. Nisu pikali i nisu dijelili boce Jane po Beogradu. Ipak, Srbi znaju kako pošpricati komarce kada su dosadni.

Slično kao što je zaboravio beogradski slučaj Jana, pa su mu važnije čokoladice, tako je Carlos zaboravio i Milanovićev svojedobni put u Australiju. Zoki je zajedno s Kotromanom išao preko velike bare, tamo su se fino proveli, od cijele priče nikakve koristi, sve su platili porezni obveznici, a Carlosu to tada nije smetalo. Smeta mu kada predsjednica ode u Ameriku, sastane se s budućim ministrom obrane i razgovrara o tome da nakon Kiowa, dobijemo i F16.

A da će nam zrakoplovi dobro doći, još smo svjesniji nakon najnovije izjave Vučićeva izaslanika, Draškovićevog četnika i Amfilohijevog učenika – Vlade Božovića koji je na Carlosovu omiljenom domjenku kod Pupovca, usred Zagreba, zaprijetio: „Srbe ćemo braniti svim sredstvima!“ Eto, zašto je bolje da je predsjednica u Americi nego kod Pupija. Pa, zar da sluša takva sranja?! Zar da se prepucava sa ovakvim glupanima?! Zar da vodi računa o tome što piše neki komarac iz Argentine?! Žalosno je jedino što će to i ove godine najvjerojatnije financirati hrvatski porezni obveznici. Ajde ti Carlos fino na tržište, svoje govnarije prodavaj budalama koje to žele kupiti, a ako misliš da će te financirati Nacionalna zaklada, onda se varaš – jer i oni će morati objasniti zašto daju novac pomahnitalom luđaku koji hrvatsku predsjednicu naziva ‘gadurom’ i priziva za nju giljotinu. Kune koje ste namijenili Autografu dajte obitelji Salopek.

Autor: Velimir Bujanec/direktno.hr

Odgovori

Skip to content