EKSKLUZIVNO – BUJICA: U emisiju se javio Haradinaj, pozdravio generala Gotovinu i ismijao Nikolića! (video)

Bujica  je ponovno u srijedu imala ekskluzivu. Iz Strasbourga se javio ratni zapovjednik Oslobodilačke Vojske Kosova, bivši kosovski premijer i čelnik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj! Ovo je bilo njegovo prvo obraćanje medijima nakon uhićenja u Francuskoj do kojeg je došlo po nalogu srbijanskog tužiteljstva za ratne zločine.

Voditelj je Haradinaja predstavio kao „istinsku legendu i prijatelja Hrvatske, bivšeg premijera nezavisne države Kosovo koji je uhićen temeljem lažne srbijanske optužnice“. 

Haradinaj je između ostaloga kazao: “Ja imam veliko poštovanje za hrvatski narod i vaš oslobodilački rat, za vaše branitelje. Poznajem mnoge i osobno, pozdravljam ih, posebno generala Gotovinu”, dodavši da se on i njegovi suborci nalaze u nezavidnoj situaciji zbog srpskih optužnica. Osvrnuo se i na prijetnje srpskog predsjednika Tomislava Nikolića pa je kazao: “Taj Nikolić, taj ‘Grobar’ nije baš neki ozbiljan lik i zato ne treba uzimati za ozbiljno ono što on kaže! On je bio neki službenik Vojislava Šešelja isto kao i Ivica Dačić kod Miloševića…Oni su pomalo neozbiljni i nas na Kosovu uopće ne zabrinjavaju njihove prazne riječi. U borbi protiv Miloševića i njegova režima dostojanstveno smo branili naš narod i izborili se za slobodu”.

 

 

Odgovori

Skip to content