JOŠ SMO NJEGA ČEKALI: Leković i HND žestoko napali Predsjednicu!

Izvor slike: fah

”Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u.

Novinari, a time i svi građani Hrvatske, nisu dobili ozbiljan odgovor niti na jedno pitanje u vezi razloga, sadržaja i rezultata boravka Predsjednice Republike u SAD-u, iako su odgovori na takva pitanja obveza koju se predsjednici demokratskih država u pravilu ne usude ignorirati.

Predsjednica Republike o svome je boravku u SAD-u dala tek nekoliko izjava samo jednom mediju, HRT-u, koji ih je objavio bez ikakve novinarske intervencije, kao da je riječ o Uredu za odnose s javnošću Predsjednice Republike a ne javnim medijskom servisu.

Vrhunac neprofesionalnog ponašanja Predsjednice Republike i HRT-a se dogodio sinoć u programu HRT-a. Umjesto da makar po povratku iz SAD-a odgovara na pitanja na prigodnoj konferenciji za novinare Predsjednica Republike odabrala je gostovanje u emisiji vanjskog suradnika HRT-a, koji redovito posve nekritički hvali njezino djelovanje.

U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore. Time je programsko vodstvo HRT-a, zajedno sa Predsjednicom Republike, još jednom ponizilo novinarsku profesiju i narugalo se građanima”.

Stoji to u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva upućenog javnosti, a potpisuje ga predsjednik Saša Leković.

Podsjetimo, Predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović gostovala je u emisiji ”Iza zavjese”, autora i voditelja Tihomira Dujmovića, emitiranoj u srijedu navečer na Prvom programu HRT-a.

Izvor: direktno.hr

5 comments

  1. Bozo Kolakovic

    Iz koje regije , “KLASA” ,novinara i gradana, dolaze ???

  2. Đuro delija

    Saša leković SRbin.Presjednik Hrvatskog novinarskog društva.Ima li u Hrvatskoj iti 1 presjednik da je Hrvat?

  3. Ivan Cubela

    Bez pardona i bez imalo griznje savjesti: tko vas jebe i u ime koji gradana vi jugofašisti napadate hrvatsku predsjednicu. Šta bi vi obični nitkovići predsjednicu zvali na brifing, kao Pupovac one mekušce na domjenak na kojem se izgovaraju veliko srpske prijetnje.
    Ma nemojte, zavas je predsjednica izmislila svjet i svaka joj čast što vas ignorira kao posljednje štrace
    (krpe za brisanje)

Odgovori

Skip to content