Ako Saucha propjeva neki bi mogli i proplakati!

Kada je svojedobno, na optuženičku klupu, u aferi Fimi medija, pored Sanadera i ostalih optuženih, dovedena i ‘cijela stranka’- HDZ, u SDP-u su se s užitkom naslađivali. Tada su mnogi govorili da je zahvaljujući Mladenu Bajiću i toj aferi Kukuriku koalicija glatko dobila parlamentarne izbore 2011. godine. Danas, šest godina poslije, slična sudbina čeka i SDP

Nakon uhićenja Tomislava Sauche bivšeg šef Milanovićevog kabineta od 2011. godine te njegovog dugogodišnjeg bliskog suradnika, čini se da za SDP nastupaju teški dani. Ali, sudeći po njegovu iscrpljenom licu, teški, ali i ružni dani dolaze i za bivšeg premijera i bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića.

Ako ni zbog čega drugog a ono zbog činjenice da je osoba u koju je imao beskrajno povjerenje i kojem je vjerovao sada čuči u Uskoku i daje iskaz. A kakav će iskaz dati i hoće li Saucha propjevati pitaju se i mnogi u SDP-u. Hoće li njegovo pjevanje biti kobno za neke druge u stranci za sada je nezahvalno prognozirati. A ako je šef Milanovićeva kabineta krao je li mu šef to znao, pita se novinar Denis Kuljiš. Sudeći po Milanovićevoj reakciji za sada se samo pouzdano može tvrditi da je šokiran i bijesan. “Osam godina sam radio s Tomislavom Sauchom, što god da kažem bit će klišej – da sam šokiran i da ne mogu vjerovati…Bijesan sam”, kazao je Milanović na Markovom trgu gdje je odgovarao na pitanja novinara u trenucima kada je Sabor glasao o imunitetu Tomislava Sauche.

Na pitanje što je s njegovom odgovornošću, odgovorio je: “Vi mi recite” a onda nastavio: “Saucha je bio moj najmlađi suradnik, moj politički izbor kao i još desetak ljudi. To je itekako moja politička i moralna odgovornost, ali pravna nije. Ovo je jedna sramotna i grozna slika.” Sjetimo se da je nešto slično govorio i bivši premijer i predsjednik HDZ-a kada je u javnosti izbila afera Fimi medija.

Tada je Sanader također govorio da on ništa nije znao, a kasnije se ispostavilo suprotno. Stoga se mnogi danas pitaju može li afera s dnevnicama biti SDP-ova Fimi medija. Odnosno, što ako Saucha kaže da je za sve znao i njegov šef Milanović koji kaže da je sve s tom aferom ružno, da je ovo bio ružan dan, te da slijede ružni dani. U svakom slučaju za SDP bi bilo najbolje da se istina utvrdi što prije, ma koliko ona bila bolna i za stranku i za pojedine njezine članove.

Pogotovo ako se zna da su se i nadobudni Saucha koji je svojedobno branitelje iz Savske nazvao ‘ruljom’ ali i brojni drugi visokopozicionirani članovi SDP-a šepurili kada je svojedobno, na optuženičku klupu, u aferi Fimi medija, pored Sanadera i ostalih optuženih, dovedena i ‘cijela stranka’- HDZ. Tada su mnogi govorili da je zahvaljujući Mladenu Bajiću i aferi Fimi medija Kukuriku koalicija glatko dobila parlamentarne izbore 2011. godine. Danas, šest godina poslije, slična sudbina čeka i SDP, premda je afera s dnevnicama, za sada, ruku na srce, manja od one Fimi medija, ali kad Saucha, tajnice i blagajnice propjevaju može biti svašta. Jedno je sigurno, sve što se sada događa u stranci nakon otkrivanja ove afere i uhićenja bliskog suradnika i prijatelja bivšeg premijera i šefa SDP-a, negativno će se odraziti na stranku pred predstojeće lokalne izbore.

Zato i nije čudno što predsjednik SDP-a Davor Bernardić, ali i ostali stranački dužnosnici zazivaju žurnu istragu, jer što istina prije ispliva na vidjelo, to bolje po stranku. Ma koliko ta istina bila ružna i bolna.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content