DAMIR MARKUŠ OSLOBOĐEN OPTUŽBI: ‘Za dom spremni’ je legalan pozdrav!

Iako je Damir Markuš, HOS -ovac koji se zbog nošenja grba s natpisom ZDS našao pred sudom, izjavio kako jedva čeka suđenje, sud je s lakoćom ustvrdio kako krivnje nema te ga je oslobodio svih optužbi.

Sudac Prekršajnog suda Malivuk Jovanović oslobodio je vukovarskog dragovoljca i konstatirao da je pozdrav “Za dom – spremni” legalan pozdrav HOS-a!

Podsjetimo, Damir Markuš bivši je pripadnik HOS postrojbe koja je statutom ozakonila grb s prvim bijelim poljem i natpisom Za dom spremni. Upravo zbog korištenja ovog znakovlja, Markuš se našao pred sudom.

Znači li ova Markušova pobjeda i konačno priznanje njihovog grba kao legalnog, preostaje vidjeti.

U međuvremenu, brojni suborci i prijatelji Damira Markuša putem društvenih mreža proslavljaju ovu pravnu pobjedu.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. Mario Milovčić

    Gospodine Markuš, svaka Vam čast i čestitam na hrabrosti koju ste pokazali i 1991. i danas da se dokaže i pokaže što je sveta hrvatska Istina i pravda, a što vjekovna srbočetnička laž i zloća. Hrvati se, nažalost, stalno nešto pravdaju i brane od njihovih otrovnih laži, tih notornih koljača i otimača tuđega. Mi se nemamo od čega pravdati niti čega sramiti, nego se ponašati kao pobjednici, kako nedavno reče Nikola Štedul primajući odlikovanje od Predsjednice, a oni su uvijek bili i ostat će gubitnici. Hrvati su u povijesti stalne borbe s Bizantom, Venecijom, Turcima, zastavu s prvim bijelim poljem isticali u ratu, a s crvenim poljem u miru, ali nažalost malo je bilo mira na ovim hrvatskim prostorima, pa smo izgubili i Bačku i Srijem i Boku kotorsku pa veći dio Bosne. Zato su ljudi kao gosp. Markuš do neba zadužili sve nas i moramo ih čuvati i braniti one koji su za obranu hrvatske domovine spremni. Čede se boje poklika ZDS!

Odgovori

Skip to content