Predsjednica katolkinja unatoč medijskim napadima nije pala

Prva hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obilježila je dvije godine svog mandata. Tijekom tog razdoblja promijenile su se dvije vlade, imala je brojne susrete sa svjetskim državnicima te je pokrenula niz inicijativa. O dvije godine mandata Predsjednice RH za direktno.hr govorio je politički analitičar Zdravko Tomac.

Kako je istaknuo gospodin Tomac, izbor naše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović početak je jednog novog razdoblja u razvoju hrvatske države i naroda.

“To je početak kraja jedne titoističke ere u kojoj su svi dosadašnji predsjednici do nje, bar u jednom dijelu svog života, bili komunisti i članovi Komunističke partije. Ona je prva predsjednica koja nije bila članica Saveza komunista Jugoslavije. Ona je jedna građanska političarka koja nema političku prošlost i političke repove, a koja je u isto vrijeme i katolkinja i domoljub tako da je samim time obilježila početak nove ere”, poručio je Tomac.

Prema njegovim riječima, značajan iskorak Predsjednice Republike Hrvatske bilo je i micanje Titove biste iz Ureda Predsjednika nakon inauguracije što je označilo početak oštre političke borbe protiv komunističkih zločina.

“Tim činom Kolinda Grabar-Kitarović pokazala je da se hrvatsko društvo napokon odnosi jednako prema svim totalitarnim sustavima, a ne da osuđuje samo ustaško-fašističko već i komunističko- totalitarni sustav”, nadodao je.

Tomac je ocijenio kako je Predsjednica unijela novi stil u politiku.

“Jako puno komunicira s puno ljudi te je micala Ured diljem Hrvatske. Vrlo je aktivna u vanjskoj politici. Kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH također je unijela novosti koji neki odobravaju a neki negoduju”, naglasio je Tomac osvrćući se na najave Predsjednice oko ponovnog uvođenja obveznog vojnog roka u trajanju od mjesec dana.

Prve dvije godine mandata Kolinde Grabar-Kitarović politički analitičar smatra vrlo uspješnim.

“Smatram da je Predsjednica zbog svih tih novosti na udaru medija. Jako je medijski napadana zbog novosti koji je unijela, ali nije pala. Mislim da joj je narod vjeruje i da će u narednom razdoblju vrijedno raditi. Očekujem da će osvojiti još jedan mandat”, zaključio je Zdravko Tomac u razgovoru za direktno.hr.

 

Odgovori

Skip to content