PREMIJER SE OGLASIO: Rekao sam vam da će DORH imati posla

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Saboru je komentirao današnje glasovanje o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, ali i skidanje imuniteta saborskom zastupniku SDP-a Tomislavu Sauchi.

“Sad ću imati sastanak s kolegama iz Mosta”, rekao je premijer na početku. Dodao je da je s Božom Petrovom već razgovarao o više tema, o jučerašnjem danu, ali i o današnjem.

Komentirao je i Sauchu kojem je MiP jutros skinuo imunitet.

“Ja se tu principijelno zalažem za nepisano pravilo Sabora, kad god DORH traži skidanje imuniteta, Sabor tu mora djelovati jedinstveno. Koliko je meni poznato, MiP je dao takvu preporuku, a Sabor će o tome glasovati”, rekao je Plenković i dodao:

“Ja sam prije nekoliko dana rekao, kad sam vidio o čemu se radi, da će oko ovog pitanja DORH imati puno posla. Očito da ima. Budući da je proces u tijeku, ja ga ne želim detaljnije komentirati. Mislim da je loše da se događa ovakva situacija. Loše je za vjerodostojnost onih koji su umiješani. Nije dobro da se izrazito lakonski odgovornost prebacivala na neke državne službenike. Ti ljudi rade korektno”, rekao je premijer.

Nije htio detaljnije komentirati proces koji je u tijeku.

“DORH ima odgovornost, a siguran sam da će sud odlučivati o tome kakva je razina odgovornosti i krivnje”, dodao je Plenković.

Na upit što ako Moast bude suzdržan oko Barišića, rekao je da treba pričekati njihovu odluku.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content