Zašto oporbu toliko svrbi Ladislav Ilčić?

U Saboru u četvrtak ujutro smo opet imali stanku koju je tražilo više klubova. SDP i HDZ će govoriti o pitanju savjetnika u Vladi. U srijedu je bila stanka zbog pitanja savjetnika, točnije savjetnika Davora Ive Stiera, Ladislava Ilčića.

Saborski zastupnici raspravljaju o cijelom nizu tema. Prvi je riječ nakon stanke dobio SDP, točnije, njihov Joško Klisović.

‘Želimo upozoriti javnost na štetu koju bi Vlada mogla prouzročiti ako ne bude prihvaćena Nacionalna strategije za suzbijanje diskriminacije. To je preduvjet za novac iz EU fondova. Nisu usvojili strategiju do 31.12 kada je bio krajnji rok te je sada ugroženo gotovo šest milijardi kuna namijenjenih iz Fondova. Smeta li nekome u vašoj vladi suzbijanje diskriminacije i rodne ravnopravnosti, pitanje zaštite nacionalnih manjina i istospolnih zajednica. Smeta li nekome organizacija rada za učenike koji ne pohađaju vjeronauk? Osudili ste napad predsjedniče Vlade na LGBT zajednicu u klubu Super Super, no budite vjerodostojni i napravite daljnje korake. Već čujemo insinuacije da su ‘sami sebi krivi’. Podsjeća me to na Karadžićeve izjave koji je rekao da su muslimani sami krivi za Markale. Ne dozvolite da vaša vlada vodi retrogradnu politiku na području ljudskih prava’, rekao je SDP-ov Joško Klisović.

‘Nije mi jasno koji su to brzi koraci za poboljšanje demografske politike na koje predsjednica poziva. U nekim se medijima loša demografska slika povezuje s umirovljenicima. Kao da su umirovljenici krivi za lošu demografsku situaciju. Oni su svoje po tom pitanju napravili. Nitko ne želi reći da je HZMO vitalni starac koji je gradio ovu zemlju i davao kredit za tvornice. Mi nemamo financijski odnos s našim umirovljenicima’, rekao je Silvano Hrelja iz HSU-a.

‘Danas smo čuli da je hrvatska vlada za diskriminaciju. Mislim da je to malo previše. Strategija borbe protiv diskriminacije se mora donijeti do kraja ove godine tako da imamo vremena i radi se o tome. U tijeku je osnivanje radne skupine koja će raditi na toj strategiji. Vlada je pokazala da je za borbu protiv diskriminacije. Vjerujem da će kolege SDP i HNS-a biti nezadovoljni. Zašto oporbu toliko svrbi Ladislav Ilčić. Možda zato što je ukazao na farsu financiranja udruga kao što su B.a.B.e i GONG. Oporbu boli što udruge više ne dobivaju novac iz proračuna’, rekao je Hrvoje Zekanović (Hrast)

Maro Kristić (Most) govorio je o štetnim efektima projekta Golfa na Srđu.

‘Prije točno 4 godine 10 tisuća građana Dubrovnika reklo je ne tom projektu na referendumu. Dubrovčani nisu odustajali. Danas se ta njihova ustrajnost isplatila. Poništena je studija utjecaja na okoliš i poništena je lokacijska dozvola. Pozivam župana da izvrši presudu i da se projekt vrati na 100 hektara’, kazao je Kristić.

Trebali bi u četvrtak zastupnici raspravljati i o prijedlogu da se zadnja srijeda u mjesecu veljači proglasi ‘Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja’.

Istraživanje u Hrvatskoj provedeno na 23.000 učenika pokazalo je da je 33 posto djece tijekom određenog razdoblja bilo izloženo fizičkom, emocionalnom ili verbalnom nasilju, a 11 posto čestom i opetovanom.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja predložio je saborski Odbor za obitelj, mlade i sport.

Izvor: ovdje

3 comments

  1. foringas

    Zašto mi Hrvati, sa 95 % stanovništva u Hrvatskoj nemao prava kao Srbijanci posljednjih sto godina?
    Zašto mi Hrvati nemamo prava ni u Hrvatskoj, kao što nemamo nikakva prava u Vojvodini, .. .. Srijemu, Baćkoj, Banatu, Boki Kotorskoj, Bosni i Hercegovini, Zemunu, .. .. ?
    LGBT zajednica je `društvo´ (da li boleno, nenormalno, ili bilo što, u to ne ulazi – ali bitno je da našu djecu ne diraju, navode na svoje .. ,siluju, ..) koje trebati ostaviti na miru – isto kao što se očekuje od njih. Da se druže međusobno ali da ne smatraju sebe kao izvanzakonske store koji smiju rasditi što im je volja!

    Jer nitko nije postao rođenjem peder, već je tako utjecalo društvo na njih, a ta praksa se treba prekinuti.

  2. Josipa Pogačić

    Kome smeta Ladislav Ilčić? Svima onima koji nemaju niti 5 posto njegovih sposobnosti. Ladislav Ilčić je genijalni glazbenik (svira violinu u vrhunskom Simfonijskom orkestru HTV-a), otac petero djece i još se stigne kvalitetno baviti politikom. Da nije bilo njega i njegove udruge GROZD djeca bi nam u školi slušala spolni odgoj po idejama pedofila. Odnosno bili bi to valjda uveli već u dječje vrtiće. Ako netko treba biti savjetnik u Vladi onda to treba biti Ladislav.

  3. marijan-pavo bošnjaković

    Smeta li nekome u vašoj vladi suzbijanje diskriminacije i rodne ravnopravnosti, pitanje zaštite nacionalnih manjina i istospolnih zajednica. Smeta li nekome organizacija rada za učenike koji ne pohađaju vjeronauk? Osudili ste napad predsjedniče Vlade na LGBT zajednicu u klubu Super Super, no budite vjerodostojni i napravite daljnje korake. Već čujemo insinuacije da su ‘sami sebi krivi’. Podsjeća me to na Karadžićeve izjave koji je rekao da su muslimani sami krivi za Markale. Ne dozvolite da vaša vlada vodi retrogradnu politiku na području ljudskih prava’, rekao je SDP-ov Joško Klisović./ haha = Joško Klisović uspoređuje granatiranje Markala u Sarajevu “pri kojemu su poginuli deseci nedužnih građana” sa “suzavcem” u LGBT klubu “Super Super” / Klisoviću Klisović mene tvoje poređenje Supera i Markala podsjeća na Zorana Milanovića kad je “pred poplavljenim stanovnicima Gunje” izjavio da ih razumije jer je i on doživio poplavu kad mu je pukla vodovodna cijev u stanu ; Djeluješ pametnije kad šutiš Klisoviću

Odgovori

Skip to content