MILANOVIĆEVA ZAMJENA U SABORU: Skupljao kaznene prijave još prije 15 godina

Načelnik općine Brdovec Alen Prelec upotpunio je prazno SDP-ovo mjesto u Saboru, a nakon što je Zoran Milanović odlučio da se više neće baviti politikom.
Iza ovog zastupnika, koji je dužnost u Saboru obnašao i od 12. srpnja 2013. do 28. prosinca 2015., vuku se brojni repovi, vezani uz kršenje zakona ove države, piše direktno.hr.

Tako je prije 15-ak godina Prelec kao član Uprave Automobilije bio osumnjičen za nekoliko kaznenih djela kojima je 2000. godine svoje poduzeće oštetio za 218.709,48 kuna.

Kao zastupnik tvrtke je zaposlenicima Automobilije prodao moped i dva automobila. Moped je prodao za 1250 kuna, iako je tržišna cijena bila gotovo šest tisuća kuna, dok je Mercedes C 180 prodao za 15 tisuća kuna iako je tržišna vrijednost bila 80 tisuća kuna.

Također, jednoj djelatnici je prodao Renault Megane za sedam tisuća iako je vrijednost tada bila 52 tisuće kuna.

Sumnjičili su ga tada i da je zlouporabio ovlasti u korist poduzeća Gradogradnja Franje R. Prelec mu je odobio kreditiranje tvrtke s nešto više od 100 tisuća kuna, s rokom povratka od godinu dana, a kredit na kraju nije vraćen.

Trgovački sud je tvrtku Automobilia izbrisao 4. lipnja 2007.

Alen Prelec je sada suvlasnik tvrtke AUTO PROFI d.o.o. za trgovinu i usluge, a koja je osnovana 7. srpnja 2004. godine.

Podsjetimo još da je za Preleca u petak u Saboru ruke diglo 116 zastupnika, a jedini je protiv bio Ranko Ostojić iz SDP-a.

No dok se o Prelecu glasovalo, dio zastupnika SDP-a je izašao iz sabornice, čime su javno iskazali nezadovoljstvo odlukom Davora Bernardića da se Prelecu da mogućnost da opet bude zastupnik.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content