ŠTO JE VUČIĆ DOGOVORIO S PUTINOM?!

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić istaknuo je nakon razgovora sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi, da je pitanje tjedana kada će šest zrakoplova Mig 29 stići u Srbiju.

“Očekujem da će Putin uskoro potpisati ukaz kojim bi šest zrakoplova Mig 29 moglo brzo biti prebačeno u Srbiju”, izjavio je Vučić novinarima nakon sastanka u Kremlju.

Na pitanje koliko će trajati procedura dolaska Migova Vučić je odgovorio da neće trajati nekoliko mjeseci, već nekoliko tjedana.

Srpski premijer bio je zadovoljan što je mogao od Putina čuti da je osobno odobrio sve iz domene vojno-tehničke suradnje, što je ranije dogovoreno s ruskim nadležnim službenicima, a vezano je uz 30 oklopnih vozila, 30 tenkova T 32 i šest Migova 29.

“Očekujem da će u najskorije vrijeme potpisati ukaz i da će zrakoplovi stići u najkraćem mogućem roku. Ostaju da se riješe samo tehnički problemi, hoće li zrakoplovi biti rasklapani za transport ili će biti omogućen njihov prelet preko drugih zemalja”, naglasio je Vučić, pišu srpski mediji.

“To su vrhunski zrakoplovi, a kad govorimo o modernizaciji, riječ je o nabavljanju najmodernijih radarskih sustava, raketa zrak– zrak, raketa zrak – zemlja. . . To su stvari koje su nama potrebne”, precizirao je Vučić.

“Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju”, rekao je također Aleksandar Vučić novinarima u Moskvi, sumirajući razgovore koje je vodio s Putinom.

“Moji prvi sastanci s Putinom, prvi, drugi i treći, uvijek su se ticali pitanja koliko Srbija duguje, za Petrokemiju, za Gasprom… Srbija više ne duguje, sve plaća, a mi sada razgovaramo o politici i konkretnoj suradnji u budućnosti”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je od velikog značaja podrška Rusije očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, ali je ne manje važna i podrška u drugim oblastima, poput privrede.

Kako je prenio, s Putinom je razgovarao i o brojnim drugim važnim pitanjima, od toga kakva je suradnja potrebna u oblasti kompanija, kako da zajednički djeluju dvije zemlje u privredi, kako ostvariti dalje uvećanje trgovinske razmjene…

Bio je iznenađen, kaže, koliko je Putin osobno upoznat s brojnim projektima.

Kako je Vučić kasnije objasnio novinarima, Putin ga je pozvao kako bi mu postavio još par pitanja.

“Putin je imao još dva pitanja za mene, ali ne mogu govoriti o čemu je riječ. Ta dva pitanja su bile političke prirode”, rekao je Vučić.

Ticalo se, kaže, politike u budućnosti, što i kako da rade u budućnosti.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content