Tko je Saša Milošević, čovjek koji je žestoko napao hrvatskog novinara Tihomira Dujmovića?

Foto: Fah

Programsko vijeće HRT-a u utorak je na temelju apela Nadzornog odbora više od pet sati raspravljalo o programu javnog servisa, a naročito o istupu Hrvoja Hribara u ‘Nedjeljom u 2’, profesora Dejana Jovića u ‘Prizmi’ i prijenosu Zagreb Boxing Explosiona.

Napad na emisiju Tihomira Dujmovića ‘Iza zavjese’ poveo je Saša Milošević, član Programskog vijeća HRT-a, inače zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca.

Milošević, očito u sukobu interesa, napao je Tihomira Dujmovića jer je u emisiji dao priliku dr. Željki Markić tumačiti probleme vezane uz tjednik Novosti koje izdaje Srpsko narodno vijeće, a toj nevladinoj udruzi na čelu je potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Milošević se obrušio na emisiju Tihomira Dujmovića ‘Iza zavjese’ i drugi nastup Željke Markić u istoj, ali i onu u kojoj je gostovala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, za koju je rekao da je bila ‘nabacivanje zicera’ i dogovoreni intervju.

“Kako se radi intervju, vidjeli smo na Novoj TV kad je to napravio Mislav Bago”, ustvrdio je Milošević, dodavši da je ‘Iza zavjese’ postao servis udruge U ime obitelji, pa da je samim tim to postao i HRT, prenosi Tportal.

Tko je Aleksandar (Saša) Milošević?

Aleksandar Milošević rođen 1959. diplomirao je 1986. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Od 1987. do 1991. radi kao novinar na tadašnjoj Radioteleviziji Zagreb, navodi HRT. U Zagrebačkoj panorami od 1987., u redakciji unutarnje politike od 1988. radi za dnevne vijesti, Dnevnik te za tjednu informativnu emisiju Spektar. S Denisom Latinom vodio je Dnevnik 3.

Za emisiju T’ga za jug, koje je autor s Lj. Malobabić, dobio je 1990. Zlatno pero HND-a te nagradu JRT-a.

“Nova garnitura, a nju su činili prvo Hrvoje Hitrec, pa Vrdoljak, kao direktori, te Tomislav Marčinko kao urednik, mnogim ljudima onemogućila je rad zbog etničke pripadnosti. Među ostalim i meni. Prvo su mi prestali davati posao, dolazio sam danima i tjednima na radno mjesto, a nisu me slali na zadatke. Potom mi je u Vrdoljakovu mandatu zabranjen ulazak u zgradu HRT-a zbog smanjenog opsega posla, premda Informativni program u kojemu sam bio nikada nije više radio. Na koncu su mi dali otkaz zbog nedolaska na posao!? Tužio sam ih i dobio na sudu, a onda, kada sam sudski vraćen na posao, dao sam otkaz jer je tamo tada bilo nemoguće raditi”, ustvrdio je prije nekoliko godina Milošević za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon odlaska s HRT-a 1991. odlazi u Švedsku, a za dvije godine vraća se i radi na poslovima ljudskih prava i civilnoga društva u UN-ovu Centru za ljudska prava. Od 1993. do 1997. zaposlen je u UNHCR-u, a od 1997. do 2005. u Institutu Otvoreno društvo obavlja dužnost direktora Programa za medije.

U Srpskom demokratskom forumu proveo je godinu dana kao direktor programa zaštite nacionalnih prava Srba, a od 2006. radi kao glavni tajnik Srpskog narodnog vijeća (SNV), te zamjenik predsjednika Milorada Pupovca.

Nakon dolaska Gorana Radmana na mjesto glavnog ravnatelja HRT-a počelo se šuškati kako bi on volio na Prisavlju opet vidjeti neke ljude s kojima je surađivao kad je isti posao obavljao krajem 80-ih godina, prije svega urednika i voditelja Sašu Miloševića, javio je 2012. Večernji list.

Od 2014. Milošević je član Programskoga vijeća HRT-a, čije je imenovanje podržao 91 zastupnik.

O Hasanbegoviću

Sudjelujući na konferenciji za novinare u Novinarskom domu u Zagrebu Građanskog odbora za ljudska prava Zorana Pusića prije godinu dana u ime Srpskog narodnog vijeća govorio je Saša Milošević, koji je istaknuo kako Zlatko Hasanbegović “nosi pretežak teret svojih izjava da bi mogao uspješno obavljati funkciju ministra hrvatske vlade”. “Ova će vlada biti bolja bez njega”, ocijenio je.

Osvrnuo se i na najavu Hasanbegovićeva skorog posjeta spomen području Jasenovac, istaknuvši kako Antifašistička liga taj posjet očekuje “s nadom i strepnjom: s nadom da će (ministar) nastaviti u smjeru koji je najavljen njegovom isprikom, sa strepnjom kako će se odnositi prema svoje dvije prethodne izjave o Jasenovcu, kada je rekao da se tamo slavi jugokomunistički režim, što naprosto nije točno, te da bi trebalo ukinuti državno pokroviteljstvo nad tom ceremonijom”.

“Nadamo se da će taj svoj skori posjet iskoristiti da kaže nešto više o tome i da odustane od te svoje ideje”, rekao je Milošević. Pozvao je ministra Hasanbegovića da razmisli o inicijativama kojima bi se unaprijedio postav spomen-područja Jasenovac, ažurirao zakon koji ga regulira jer je star i neadekvatan, te kako bi se utjecalo na konačno donošenje prostornoga plana jer zbog toga što ga nema to područje je zapušteno i propada.

O ‘Za dom spremni’

Povodom peticije skupine hrvatskih građana da se u službenu uporabu Hrvatske vojske uvede pozdrav “Za dom spremni”, Milošević je za Tanjug istaknuo da to nije nikakav “stari hrvatski pozdrav”, prenosi N1.

“On je jedino i isključivo ustaški pozdrav iz tzv. NDH, a po značenju koje ima, on je isti kao i nacistički pozdrav ‘Sieg Heil’”, rekao je Milošević.

Na sjednici Programskog vijeća HRT-a u travnju Milošević se osvrnuo na prijenos nogometne utakmice Hrvatske i Izraela iz Osijeka te je postavio pitanje je li neprikladnim porukama (skandiranje “Za dom spremni, “Ustaše” i sl.) HRT iskorišten kao kanal za promicanje govora mržnje. Barišić mu je odvratio da osuđuje svaki govor mržnje i slaže se s prijedlogom da se, kada se uzvikuju neprimjerene poruke, u prijenosu utiša ton.

U predizbornoj kampanji o HTV-u

Kao predstavnik SDSS-a na predizbornom sučeljavanju o medijima početkom rujna prošle godine u organizaciji Hrvatskoga novinarskog društva i Platforme 112 Saša Milošević kazao je da je HTV danas metastazirani mehanizam koji je potpuno neprobavljiv i negledljiv.

“Nisam daleko od ideje potpuno novog početka, kao u Grčkoj“, kazao je Milošević.

O HRT-ovoj jesenskoj shemi 2016.

Najoštrije kritike novoj jesenskoj HRT-ovoj shemi 2016. kao član Programskoga vijeća uputio je Milošević rekavši da njezinu najavu “doživljava kroz namjeru stvaranja retrogradnoga, ultrakonzervativnoga programa, čija je metodološka paradigma propovijed“. Milošević je također ocijenio kako će to dovesti do pada gledanosti te prosvjeda stručnih novinarskih krugova.

O strahu u kojem Srbi žive u Hrvatskoj, u emisiji B92:

Izvor: narod.hr/agencije

5 comments

  1. Josipa Pogačić

    U nečemu je Milošević u pravu, a to je da je program HTV-a negledljiv. Što se njegove karijere tiče – uvijek na 4 noge! Nema brige za njega!

  2. marinizic3

    Prefrgani srbski mentalitet, Sasa Milosevic, toliko je toga ruznoga pricao o Pupovcu prije izbora, da bi se sada, cim je dosao do mandata, potpuno promjenio i vodi istu politiku kao i Pupovac…prica iz njegovih usta. Sada Pupovac cvate, jer zna da su se dogovorili. Mrs u tri p.m. mrs preko Drine sugava raco od barbarskog naroda. Uskoro cemo vas tuci u Zemunu!

  3. Sidland

    Kada priznate otimanje Hrvatskih zemalja , banata backe srama posavine, kada priznate napad na Hrvatsku državu 1918, 1928 , 1938 1941 1971 1991 , kada priznate posrbljavanje Hrvatskog puka pravoslavne vjeroispovijesti , kada priznate otimanje manastira i rušenje katoličkih crkava , jednostavno kada priznate i od ustanete od velikosrpske svetosavske ideje širenja Srbije i otimanje tuđih zemalja , tada se javite bit će mo vam “braca”

  4. ilija-filipovic 10.

    Kako reče Ilija evo da se nadovežem na njegov koment nikada mi nije jasno šta to narod bira i koga pa za sve se treba naroda da pita i čim je plenki rekao sada sam ja premijer i biram koga ja hoću zašto se nije izašlo na ulice kao Rumuni i smjena dušmana pa opet na izbore pa sve dok se Karamarko ne vrati na vlast jedini kojemu eto dođoše glave naravno i njegovom greškom nije trebao dati ostavku boriti se za pravdu do kraja Petrov imade sličnu situvaciju pa ne daje ostavke prestadoše o tome i idemo dalje nevalja ništa i nisam zadovoljan.

  5. Ilija Vrkić

    Sada kada sam ovo pročitao svima , pa i meni osobno je jasno zašto je HRT, zapravo SRT., a nikako hrvatska. Iz toga zaključujem tko zna po koji puta da ta televizija ni slučajno ne zaslužuje mojih 80 kuna svaki mjesec i to pod obvezatno.. Da je to tako nije kriv ni Milošević ni Pupovav nego naša podanička i izdajnička POLITIKA I POLITIČARI , KOJI PLJUJU NA SVOJ HRVATSKI NAROD., DAJUĆI SVE ONIMA KOJI SU DEVEDESETIH OKUPIRALI , OPLJAČKALI I SPALILI TREĆINU DRŽAVNOG TERITORIJA I PROTJERALI 300000 TISUĆA HRVATA SA SVOJIH PRADJEDOVSKIH OGNJIŠTA . ZAŠTO JE TO TAKO TREBA PITATI IZDAJNIKA IZ SVIJU DOSADAŠNJIH VLADA ; POSLIJE TUĐMANOVE SMRTI..

Odgovori

Skip to content