Zašto bi Dejan Jović poslao Ivu Lučića u zatvor?

Nekadašnji savjetnik Ive Josipovića i “deseti najmoćniji Srbin sveta”, Dejan Jović, na društvenim se mrežama okomio na Ivu Lučića. Uzrok njegovog nezadovoljstva su Lučićevi stavovi o jugoslavenskom komunističkom režimu, a problem bi riješio – slanjem Lučića u zatvor.

-Dakle, šef obavještajne službe Herceg-Bosne u ratno doba nas uči kako se treba odnositi prema prethodnim režimima. Umjesto da je u Hagu – provokativan je komentar nekadašnjeg savjetnika Ive Josipovića, očito nezadovoljnog Lučićevim ideološkim stavovima, objavljen na društvenim mrežama.Dejo_jovic_upis

Odgovarajući na Jovićevu provokaciju, Ivo Lučić je upozorio kako bi Jović, inače uvjereni marksist, političke razlike, kao i njegovi prethodnici, rješavao – slanjem ideoloških protivnika u zatvor.

-Dejan Jović izgleda nije zadovoljan mojim javnim radom i zalaganjem za daljnju demokratizaciju Republike Hrvatske. Očito me doživljava kao ideološkog protivnika ali izgleda i ratnog neprijatelja. Ne znam što mi sve zamjera ali vidim kako bi riješio “problem”- poslao bi me u zatvor. Ništa nisu naučili i nimalo se nisu promijenili. “Primio na znanje”! – stoji u objavi Ive Lučića objavljenoj na njegovom Facebook profilu.

Podsjetimo, Ivo Lučić, viši znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest; član je novoformiranog vladinog Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, na čijem je čelu predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić.

Izvor: ovdje

5 comments

  1. Marijan Trninic

    Dejan Jović ne “može da veruje i ne može da prežali” što je Bledome veleizdajniku Yusipoviću propao drugi mandat. Dok su na Pantovčaku stolovali veleizdajnički duo Mesić i Yusipović, Pantovčaka je bio komunjarsko udbaško četničko leglo i brlog, gdje su se ponosno šepurili i nalikavali dotični Jović i Buda Lončar

Odgovori

Skip to content