DUJMOVIĆ: Kad slušam Vrdoljaka moram imati tabletu kraj sebe

U emisiji Zoom Zagreb tema je bila trenutna situacija u Vladi, nakon što nije prihvaćen prijedlog za opoziv ministra financija Zdravka Marića i ostavke predsjednika Sabora Bože Petrova.

U emisiji Zoom Zagreb gostovali su novinar i kolumnist portala Direktno Tihomir Dujmović, SDP-ovka Gordana Sobol i bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Nakon što je završilo glasovanje o opozivu ministra Marića koji je tražilo 46 zastupnika, glasovanju je pristupilo 150 zastupnika, 75 ih je bilo za opoziv i 75 protiv. Željko Glasnović napustio je sabornicu, dok su Bruna Esih i Tomislav Saucha bili protiv opoziva.

SDP-ova Gordana Sobol kaže kako smo i sami mogli vidjeti kako večer donosi jedno, noć drugo, a jutro nešto treće. Ipak, nije željela komentirati Sauchin, kako neki kažu, presudan glas koji je dao Mariću.

“Saucha ima svoju savjest. On više nije član SDP-a i odlučio je kako je odlučio”, rekla je Sobol.

Čačić pak kaže kako je na opoziciji bilo da dobili 76 glasova, a to im nije uspjelo.

“Jedna je opcija da se sutra završi s pričom ili da se nastavi nakon lokalnih izbora. Most bi mogao profitirati od izbora dok se osjeća da su oni ‘borci’ za nešto, ali i HDZ je spreman”, kaže Čačić.

Smatra da nije zanemariv uvjet trojke, Zlatka Hasanbegovića, Brune Esih i Željka Glasnovića, koji da bi podržali novu Vladu žele jamstvo da HDZ neće koalirati s SDSS-om, IDS-om i HSS-om.

Dujmović smatra kako je uloga Brune Esih ključna, te da je ona vrlo lako danas mogla srušiti Vladu.

“Bruna je ovo danas napravila iz elementarnog poštenja. Da su željeli i ona i Glasnović, mogli su pokazati zloću”, komentirao je odluku Brune Esih o glasovanju o sudbini ministra Marića.

Za HNS-ovog Vrdoljaka i njegova ‘moraliziranja’, kaže kako nema živaca te da kad ga sluša mora imati tabletu kraj sebe.

“Što god se reklo, Plenkovićeva pobjeda je nesporna, zahvaljujući Bruni Esih koja je ‘šećer i čokoladica'”, rekao je Dujmović te dodao da je Plenkoviću danas maknut velik kamen sa srca.

Čeka nas tišina do lokalnih izbora

“Ono što nas sada čeka je tišina do lokalnih izbora”, zaključuje Dujmović.

Sobol se ne slaže s Dujmovićem te tvrdi kako se ime Brune Esih nikada nije povlačilo u kontekstu toga da ona neće podržati Marića, već da eventualno neće podržati neku novu Vladu.

Čačić drži da HDZ sada ima sve konce u svojim rukama te da i na wc može ići za razliku od, kako kaže ironično, Bože Petrova.

“Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sutra ima samo informativan razgovor i nitko sutra ne dolazi s potpisima”, zaključuje Čačić.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content