U Vukovaru sve spremno za subotnju svečanu Sinjsku alku

Foto: Fah

Na trkalištu Svečane Sinjske alke koja će se u subotu trčati u Vukovaru, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izvijestio je kako je sve spremno za taj veliki događaj koji, kako je kazao Penava, cijeli Vukovar iščekuje s velikim nestrpljenjem.

“Alku će u Vukovaru gledati oko 20.000 posjetitelja, ali s obzirom na veliki interes očekujemo da će ta brojka biti i veća”, rekao je Ivan Penava na konferenciji za novinare te dodao da na Alki očekuju državni vrh predvođen predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Tajnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja Ivan Nasić rekao je da im se, nakon zahtjevnog transporta konja i dolaska alkara te nekoliko proba, danas pridružuje i ostatak ekipe. “Dolaze alkarski momci i naša Gradska glazba i sve je u potpunosti spremno za početak vukovarske Alke. Koliko vidimo sve je u Vukovaru podređeno Alci”, dodao je.

“Ponosni smo što smo dio ovoga spektakla i kada u subotu započne Alka pitanje je hoće li ikoga biti u Sinju jer se bojim da će svi Sinjani doći u Vukovar”, poručio je i povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina.

Po riječima alkarskog vojvode Ante Vučića, sve je u Vukovaru spremno da krene prva trka. “Svi se veselimo tom povijesnom događaju koji očekujemo od Domovinskog rata”, rekao je Vučić te zahvalio Vukovarcima na gostoprimstvu.

Izvor: hina/mš

Odgovori

Skip to content