Hrvatski iseljenici u Chicagu raspravljali o povezivanju profesionalaca hrvatskog podrijetla na svim područjima

Druga konferencija Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka ove godine od 11. do 13. svibnja održana je u Chicagu. 

Riječ je o neprofitnoj organizaciji čiji je cilj povezivanje profesionalaca hrvatskog podrijetla na svim područjima, međusobno poticanje poslovanja i trgovine, njegovanje zajedništva te suradnja s ostalim organizacijama diljem svijeta, piše Večernjak.

Jedan od uvodnih predavača bio je i Dave Diehl, koji je s New York Giantsima dvaput pobijedio na Super Bowlu. Generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Sanja Laković, ugostila je iz domovine predstavnike – Zdravku Bušić, državnu tajnicu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Josepha Genea Petrića, pomoćnika ministra vanjskih i europskih poslova, Marijanu Balić, saborsku zastupnicu te Croatianu Orešković i Ivanu Perkušić iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, od kojih su neki sudjelovali u raspravama.

Susret je završen ugodnim druženjem na gala večeri u hotelu Radisson Blu Aqua, gdje se okupljenima obratio i nadbiskup Chicaga Blase Cupich, koji uvijek ponosno ističe svoje hrvatsko podrijetlo.

U vrijeme prošlogodišnje konferencije, udruga je imala samo stotinjak članova, dok je ove godine taj broj peterostruko veći. Također, utemeljeno je čak šest regionalnih ogranaka u nekima od većih gradova.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content