Nino Raspudić poziva na ‘Hod za život’ jer život je sreća!

Hodom za život podsjeća se na to da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv

Hod za život održava se već mnogo godina po cijelom svijetu, a prošle godine se tom mimiohodu za ljudsko pravo na život pridružila i Hrvatska. Ovogodišnji Hod za život započet će u subotu u Zagrebu i Splitu s početkom u 10 sati.

Okupljanje u Zagrebu bit će na Trgu dr. Franje Tuđmana, a u Splitu ispred crkve Gospe od Zdravlja.

Građanska inicijativa ‘Hod za život’ podsjeća na to da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv te da od začeća do prirodne smrti ima neotuđivo dostojanstvo. Sudjelovanjem u mimohodu iskazuje se solidarnost sa ženama koje su i majke, jer država ima obavezu osigurati konkretne mjere za bolje usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života.

Iz organizacije Hoda za život napominju kako se Hrvatska nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka.

Hodom za život podsjetit će na istraživanja koja pokazuju kako u Hrvatskoj bračni parovi imaju u prosjeku jedno dijete manje nego što bi to željeli i kako za to uglavnom navode ekonomske razloge. Ističu kako je demografsko pitanje najvažnije pitanje za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Na Hod za život poziva i politički komentator Nino Raspudić koji ‘hoda za život, jer život je sreća!’.

Podsjetimo, prošle godine održan je prvi nacionalni Hod za život na kojem se okupilo sedam tisuća ljudi u obrani pravo na život, a nasuprot njima, na kontra prosvjedu okupilo se 400-tinjak aktivista koji se zalažu za pravo na izbor. Prošlogodišnji mimohod nije prošao bez izgreda. Prema izjavama očevidaca, do naguravanja je došlo kad je jedna od zagovornica prava na pobačaj pokušala zaustaviti kolonu svojih neistomišljenika. Zbog toga su dvije osobe privedene i nakon par sati puštene, a još nije poznato hoće li protiv njih biti pokrenut prekršajni postupak.

Više informacije potražite na mrežnoj stranici Hoda za život.

Izvor: ovdje

 

1 comment

Odgovori

Skip to content