KULJIŠ: Ako Prgomet želi dobro HDZ-u, bolje da se ne javlja

Novinar Denis Kuljiš za Direktno.hr je komentirao zanimljiv potez Anke Mrak Taritaš, koja je u utorak pozvala birače koji su u prvom krugu glasovali za Sandru Švaljek, Tomislava Tomaševića ili Dragu Prgometa da izađu 4. lipnja na drugi krug lokalnih izbora i glasuju za nju.

Je li poziv Anke Mrak Taritaš uobičajen potez kada je u pitanju borba za svaki glas, upitan je novinar Denis Kuljiš.

On smatra kako je taj poziv logičan te da se može očekivati kako će i Milan Bandić pozvati sve glasače da glasuju za njega, bez obzira na to kojoj su struji naklonjeni.

Ipak, neobičan poziv lijeve Mrak Taritaš, upućen desnim glasačima, naveo nas je da se pitamo kome su glasači HDZ-a u Zagrebu više naklonjeni.

“Ja mislim da su više naklonjeni Bandiću, ali tako ih je malo da su potpuno beznačajni”, rekao je Kuljiš.

HDZ-ov Drago Prgomet nakon izbora je rekao kako on osobno neće podržati nikoga u drugom krugu, čime je zadržao poprilično neutralan stav. Upitali smo Kuljiša je li se Prgomet možda ipak trebao izjasniti i pozvati svoje birače da glasuju u drugom krugu.

“Bolje da se Prgomet ne izjašnjava i ne javlja jer čim se javi svi krenu obrnuto glasovati. Ako želi dobro HDZ-u, bolje da se ne javlja”, rekao je.

Sporno ime Trga maršala Tita

Najveći poraz HDZ-a je zasigurno bio uspjeh Brune Esih koja je dobila skoro duplo više glasova od HDZ-ovog Prgometa. Ne čekajući dugo, Zlatko Hasanbegović, lijeva ruka Brune Esih je na pitanje je li mu prihvatljiva opcija da o promjeni imena Trga maršala Tita odluče građani na referendumu Hasanbegović je odgovorio: ‘Naravno da nije jer nije ni imenovan na referendumu.’

Referendum je pak način na koji bi o tome donio odluku aktualni gradonačelnik Milan Bandić. Kuljiš pak smatra kako Mrak Taritaš ne bi nikad pristala na promjenu imena Trga maršala Tita u zamjenu za podršku, dok Bandić bi.

“Bandiću ni iz džepa ni u džep”, zaključuje poznati novinar.

Rezultati izbora ga i ovako nisu pretjerano iznenadili. Kaže kako je još prije predvidio da će, kako kaže, Hasanaginica – Bruna Esih i Hasanbegović imati veću podršku od HDZ, jedino je očekivao malo veći broj glasova, kada je u pitanju aktualni gradonačelnik Milan Bandić.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content