LINIĆ: SDP je pred debaklom, Bernardić pred rušenjem, odnosi u stranci su stravični!

Sve su glasnija ‘šuškanja’ kako bi se na sljedećim parlamentarnim izborima, kada god oni bili, kao kandidat SDP-a za premijera mogao pojaviti Zvonimir Mršić. Teško je reći kakva je prava snaga sadašnjeg SDP-ovog predsjednika Davora Bernardića, a najbolji ispit i odgovor na to pitanje ponajbolje će se znati nakon rezultata predstojećih lokalnih izbora.

Hoće li županijska organizacija SDP-a pokrenuti pitanje Bernardićevog ostanka na čelu stranke u slučaju loših izbornih rezultata? Kako će se rasplesti situacija u stranačkom vrhu dogodi li se debakl na izborima?

Odgovore smo potražili od nekadašnjeg člana SDP-a i bivšeg ministra financija Slavka Linića, piše Direktno.hr. On je izrazio popriličnu skepsu u dobre rezultate na izborima ove stranke, ali i u opstanak sadašnjeg predsjednika SDP-a na toj poziciji.

“Ne bi me iznenadio debakl SDP-a na izborima. Ne radi se s biračima, a odnosi unutar stranke su stravični. U rukovodstvu se bave sami sobom i podmetanjima. Odnos među ljudima u SDP-u jako je narušen, prepun nepovjerenja i smicalica”, procjenjuje Linić.

Nije želio komentirati mogućnost da se za premijera kandidira SDP-ovac Zvonimir Mršić.

“Ne bih želio ulaziti u političke odnose između svojih kolega. To ne bi bilo fer. Imajte razumijevanja. Tko god da sada ide na izbore kao SDP-ov kandidat, neće dobro proći”, kazao je Linić.

Bernardić pred rušenjem

Duboko je uvjeren da će biti pokušaja rušenja sadašnjeg predsjednika stranke.

“Davor Bernardić mogao bi doživjeti pokušaj rušenja, nema on snagu postaviti stvari na svoje mjesto. Cijela sadašnja ekipa SDP-a bilježi toliko minusa, samo govore o novim izborima”, uvjeren je Linić.

Zanimalo nas je što bi i tko to trebao i mogao napraviti red u stranci, na što je Linić imao spreman odgovor:

“Pa predsjedništvo stranke i Bernardić naravno! Treba pokrenuti radna tijela u SDP-u, ponuditi programe, zanemariti osobne animozitete. Samo s konkretnim programima mogu početi vraćati povjerenje birača, a međusobno izmjenjivanje rješenja riješilo bi i netrpeljivosti. ‘Je li predsjednik stranke pokrenuo radna tijela? Nije’. Pa, on je već podosta vremena u stranci. Trebao bi se probuditi”, poručuje bivši SDP-ovac.

U prilog tvrdnji kako se u stranci radi stihijski, a ne složno, napominje i stav SDP-a kad je u pitanju slučaj Agrokor.

“SDP se tu jako loše postavio, a premijer Andrej Plenković ponudio je daleko bolje rješenje”, ocijenio je djelovanje svoje nekadašnje stranke Slavko Linić.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content