SCENARIJ JE VEĆ NA STOLU Hrvatsku će uskoro voditi ‘fenomenalan EU-kvartet’: Plenki, Pusićka, Beljak i Pupovac!

Scenarij i plan je na stolu! Nakon lokalnih izbora stabilnu Plenkovićevu vladu ojačat će HNS Vesne Pusić, HSS Kreše Beljaka i manjinci Milorada Pupovca! Most je bio smetnja toj novoj snazi, a afera Marić smokvin list za realizaciju plana

Nakon sramotne epizode hrvatskog parlamentarizma i demokracije, čemu smo svjedočili protekli tjedan u Hrvatskom saboru, nakon potpunog kraha i noćne more etičkih i moralnih vrijednosti protagonista koji su dobili glasove hrvatskih građana i koji bi nas morali predstavljati u najboljem ozračju poštenja, kršćansko-demokratskih vrijednosti, državništva i suverenizma, došlo je vrijeme zbrajati i oduzimati plodove te tužne epizode. Komu su porasle, a komu pale burzovne političke dionice? Zapravo, žalosno je i licemjerno to što su nas svi akteri ove političke kaljuže doveli pred svršen čin zbrajati im minuse i pluseve, kada je potpuno razvidno da je iz fokusa radikalno izgubljena esencija njihovog poslanja, služiti narodu!

Zaslužuje li uopće prolaznu ocjenu bilo koja politička opcija, osim onih koji u toj političkoj disonantnoj kakofoniji više ne žele sudjelovati?

Politički profiteri na račun obezglavljenog naroda

I dok jedni slavodobitno dižu ruke u zrak opijeni pobjedničkim šampanjcem proglašavajući se pobjednikom kao alkarski slavodobitnici, istodobno upiru palcem okrenutim dolje u gubitnike proglašavajući ih neprijateljima naroda. Burzovni politički mešetari trljaju ruke i debelo zarađuju na ovom klasičnom moralnom debaklu hrvatskih politika. U pomoć im uskaču raznorazne rejting agencije, kvazi PR stručnjaci, ideološki obojeni politički analitičari, medijski moguli i međunarodni „Šeksovi gremiji“, koji u tom komplotu totalne iracionalnosti, obezglavljenom, porobljenom, osramoćenom hrvatskom narodu ponovo serviraju novo-staru paradigmu odnosa političkih snaga sugerirajući nam ona rješenja na kojima će samo oni najviše partitokratski profitirati, a Hrvatska izgubiti. Bez imalo razumne sumnje radi se o klasičnim političkim profiterima i prava je šteta da u našem kaznenom zakonu ne postoji mogućnost procesuirati sve lažne proroke koji se skrivaju iza demokracije i proizvode veleizdajničke zablude na štetu naše Domovine.

Isti scenarij kao i u Karamarkovo vrijeme

Pred našim očima se ponavlja isti scenarij kao i u vrijeme vladavine Tomislava Karamarka. Nepuna dva mjeseca prije tih parlamentarnih izbora HDZ je ima značajnu prednost pred Milanovićevim SDP-om, a kako su se približavali izbori ta prednost se statistički smanjivala zahvaljujuću političkim burzovnim mešetarima i na kraju su HDZ i SDP doši u potpuni egal. Karamarko je proglašen vječitim najnegativnijim političarem svih vremena, neprijateljem broj jedan, iako je tankom relativnom većinom dobio te izbore kao pete u nizu. Karamarka je Most pod utjecajem raznih sila i silnica utjerao u situaciju nemoguće misije, prisilio ga da odustane od premijerske fotelje u korist Oreškovića i to je trenutak početka pada Tomislava Karamarka. Zbog isforsirane afere „Konzultantica“ bio je prisiljen dati ostavku na sve funkcije, a preslagivanje koje je inicirao kao zadnju slamku spasa bilo je osuđeno na propast. Za Hrvatsku je dobro što to preslagivanje nije uspjelo, jer činilo se, bilo ga je nemoguće realizirati bez neprincipijelnih koalicija s Pupovcem i Vesnom Pusić. To Karamarkovi birači ne bi nikada potpisali.

U današnjoj političkoj kaljuži ponovo dominira afera, ali ovaj put prava afera, afera Agrokor, a u prvom planu je ministar Zdravko Marić. Bez obzira jesu li Mostovi pokušaji rušenja Marića bili samoubojstvo iz zasjede ili su se temeljili na dokazivim činjenicama i prevladavajućoj percepciji hrvatskih građana da je Marić u eklatantnom sukobu interesa, Most bi svakako bio odstrijeljen u nekim drugim već pripremljenim scenarijima. Dakle, isto kao Tomislav Karamarko, Most je postao karcinom u tkivu hrvatskog političkog bipolarizma HDZ-a i SDP-a sa svim onim dominatno umreženim vladarima na čelu, koji u konačnici presuđuju svake izbore po svom ukusu! Da nije uspjela afera “Konzultantica” uspjela bi neka druga, da nije uspjela afera “Marić” uspjela bi neka druga pomno pripremljena, isplanirana do zadnjeg detalja.

Plenkovića tek čekaju prava pitanja

Samo nam se čini da je ministar Marić spašen, jer kada se potpuno otvori utroba mogućeg Agrokorovog kriminala Marić će ponovno doći na red i ne će ga spasiti ni dragi Bog. Tek tada će se postaviti pitanje Plenkoviću zašto je žrtvovao četvoricu za jednog, zašto je do temelja uzdrmao stabilnost hrvatske vlade.

Nakon recentne bure u Hrvatskom saboru političko burzovno tržište se užarilo do maksimuma. Bilježi se pad vrijednosti dionica HDZ-a, Plenković je po prvi put najnegativniji političar u Hrvatskoj, broj građana koji misle kako idemo u lošem smjeru popeo se na 75%.

Istovremeno bez ikakvog objašnjenja i vidljivog rezultata njihovog rada rastu dionice SDP-u, Mostu i Živom zidu i stvara se privid novog odnosa političkih snaga u Hrvatskoj. Čini se da je Plenković ovim svojim „državničkim“ potezom zapravo dao umjetno disanje budućim koalicijskim partnerima i zauvijek se riješio „opasnog“ Mosta s „opasnim“ ljudima, „opasnih“ namjera. Plenkovićev HDZ više nije stranka „opasnih namjera“, jer taj epitet sada nosi Most. Kako to da onda Mostu raste statistička popularnost? Zbog čega onda Most po želji političkih burzovnih mešetara ili vladara Hrvatske mora ostati treća najjača politička snaga ako su stranka „opasnih ljudi s opasnim namjerama“? Zbog čega politički burzovni mešetari misle kako će na stabilnom Mostu zaraditi?

Misle li doista vladari Hrvatske da su novinari koji inzistiraju na suverenističkim politikama glupi? Misle li oni da su glupi komentatori, analitičari, da ste glupi Vi poštovan čitatelji koji želite jaku Hrvatsku kao nacionalnu državu? Apsurd nad apsurdima je da oni znaju kako mi sve znamo i licemjerno nam se smiju, jer misle i znaju da smo nemoćni osujetiti tajni plan vladara Hrvatske.

A scenarij i plan je na stolu. Nakon lokalnih izbora doći će do krpanja ili preslagivanja ove „stabilne“ vlade Andreja Plenkovića s HNS-om Vesne Pusić, HSS-om Kreše Beljaka i manjincima Milorada Pupovca. Potpuno je razvidno da su navedeni akteri ostali jedini mogući i realni koalicijski potencijal nakon izbacivanja Mosta iz igre. Zanimljivo je da su svi navedeni partneri zakleti neprijatelji Mosta i da s Mostom ni mrtvi ne bi nikada sklopili savez. Dakle Most je bio smetnja ovakvoj novoj „spasonosnoj“, isplaniranoj konstrukciji, a afera Marić je bez sumnje samo smokvin list za realizaciju plana.

Na istoj valnoj dužini s Pupovcem i – milijardama eura!

Još je zanimljivije kako su svi partneri u toj budućoj koaliciji, bila ona formalna ili tehnička, na istoj ideološkoj valnoj dužini. Svi misle isto! Nećemo o prošlosti, okrenimo se budućnost, ne čačkaj po arhivima, ne diraj Tita, ne diraj Jasenovac i ne traži istinu o tom mitu, ne daj da Stepinac postane svetac, ne diraj u privatizaciju i pretvorbu i popuštaj Srbiji u svakom pogledu. Osim toga oni su na istoj interesnoj valnoj dužini koja se mjeri milijardama eura. A Most je za razliku od njih hlebinski zakopao baš u pitanja koja moraju ostati zatvorena. Arhivi i pljačka u pretvorbi!? Zanimljivo!? Zašto onda Most mora ostati? Pa zbog toga da u Hrvatskom saboru postoji oporba kako bi se i nadalje moglo glumatati neki nepostojeći demokratski parlamentarizam. Uz Most će u oporbi biti Živi zid, neki nezavisni zastupnici i „show must go on“. Na pomolu je i jedna nova stranka, ali o tome na kraju ovog teksta. I tako ćemo u Hrvatskom saboru imati novopečene fašiste Most, Pernarove anarhiste iz Živog zida, a mogli bi im se priključiti i ustaše Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

Strategija popuštanja Srbiji je svakako najznačajnija u ovom monstruoznom planu. Iz autentičnih izvora bliskih Predsjedništvu HDZ-a doznajem da se širi teza kako je najveći Plenkovićev državnički uspjeh upravo koalicija s Miloradom Pupovcem. Tvrde to ozbiljni članovi HDZ-a! To objašnjavaju tvrdnjom kako je ta koalicija s Pupovcem spriječila međunarodnu izolaciju Hrvatske i daljnji pad rejtinga Hrvatske nakon pogubnih politika Tomislava Karamarka. I Sanader i Kosor su imali iste argumente za suradnju s Pupovcem!

Plenković i Karamarkove “veleizdajničke” politike

Dakle Karamarkove politike su bile pogubne, ognjištarske, ustaške, fašističke, klerikalističke, crnomantijaške, udbaške, jednom riječju opasne i veleizdajničke!? Tko je to govorio ako ne Milanović? Tko je stvorio razdor u Hrvatskoj na tim floskulama ako ne Milanović? Tko je taj razdor na temelju istih floskula lansirao u međunarodnu zajednicu? Ima li možda Plenković kao EU diplomat udjela u tome? Pa ako na tim floskulama Plenković osuđuje Karamarka i Hasanbegovića, i ako ih je na tim floskulama srušio i ruši, bez ikakve sumnje imao je veliki utjecaj na širenje te lažne slike o Hrvatskoj. Jer da je zdušno branio Karamarka kao vjerodostojnog člana HDZ-a i Hasanbegovića kao ministra HDZ-a, onako kako je branio ministra Marića, njegovo biračko tijelo bi danas bilo spremno i homogeno, u sinergiji domoljublja i kompetentne ekonomske politike, osvojiti više od 70 mandata, bez ikakvog rizika ulaziti u neprincipijelne koalicije. I sada Plenković koristi te iste Milanovićeve argumente kojima je napravio strašan lom unutar HDZ-ovog biračkog tijela, unutar HDZ-ovih politika koje je zatekao i onda ih proglasio ništavnima, nakon pet uzastopnih izbornih pobjeda, nakon osvajanja mentalno komunističke utvrde na Pantovčaku!?

Sve ono što Plenkovićeva buduća koalicija ne će i ne želi, Karamarkove i Hasanbegovićeve politike su htjele provesti u djelo – i za to ima bezbroj dokaza. Plenković nas je, dakle, ne pupčanom vrpcom, već Pupovčevom vrpcom još čvršće nego ikada povezao s povijesnom maticom u Beogradu gdje stoluje Vučić, miljenik Angele Merkel, javne zagovornice baš takve koalicije kakvu Plenković stvara, koalicije u kojoj će u dogledno vrijeme participirati i SDP, kada teren pripreme politički burzovni mešetari. Upravo takvu koaliciju zagovara i američka veleposlanica u Hrvatskoj i to je javno iznijela.

Velika koalicija, “izolacija” Hrvatske i Pupovac za kormilom

Ako je Andrej Plenković pod pritiskom međunarodne zajednice maknuo Karamarka i navodno spasio Hrvatsku od izolacije, onda će isto tako, pod istim pritiscima, istom mjerom i nadalje slušati međunarodnu zajednicu kako Hrvatska ne bi došla u navodnu izolaciju i ući će u veliku koaliciju što god mi mali ljudi o tome mislili. A navodna izolacija u prijevodu zapravo znači zaštitu međunarodnih geopolitičkih interesa u kojima na uštrb Hrvatske Srbija ima značajnu ulogu.

Dok Pupovac u Hrvatskoj vješto glumi nekog novog Pribičevića, moralizira i iz visine svima docira u Hrvatskom saboru, tumači nam kao psihoterapeut kako se vodi moderna politika, dok Mostove zastupnike i branitelje proglašava fašistima, jasno se vidi strategija, jasno se vide planovi. HDZ je pod vodstvom Plenkovića prestao biti “fašistička stranka”, a strategiji velikosrpske politike uvijek su bili nasušno potrebni fašisti i ustaše za održavanje mitova, za zalijevanje „jasenovačkog cvijeta“ kako ne bi uvenuo, a ti novi fašisti odjednom su, ni krivi ni dužni, postali mostovci koje su donedavno proglašavali udbašima. Jesmo li mi već gledali taj film, nije li i Karamarko bio najveći ustaša, a istovremeno od notornih udbaša proglašen suradnikom udbe? Apsurd nad apsurdima!?

Vučić u ulozi novog Tita i spomenik Švabama

U isto vrijeme u Beogradu Vučić vješto glumi novog Tita, jednom nogom u Rusiji, a drugom na Zapadu, i još mu samo nedostaje osnovati nesvrstane po uzoru na zločinca iz „Kuće cveća“. Dobar je s Putinom, a iz zahvalnosti prema Angeli Merkel obnavlja velikosrpsko-njemačko prijateljstvo isto kao i za vrijeme Drugog svjetskog rata i diže monumentalan spomenik podunavskim Švabama. Naravno, on ne govori tko je te Švabe poklao, pobio, zatočio u logore, on ne govori tko je tim Švabama konfiscirao imovinu u vrijednosti 40 milijardi eura, on ne govori tko ih je protjerao i etnički očistio. Novo njemačko-srpsko prijateljstvo iznad je povijesne istine, interesi su u prvom planu. Njemačko-srpsko prijateljstvo je iznad istine o monstruoznom srpskom antisemitizmu kada su nedićevci u suradnji s Hitlerom u rekordnom roku pobili i poklali sve Židove u Srbiji. Efraimu Zuroffu, lovcu na antisemite, ne pada na pamet iz svog udobnog beogradskog stana zamoliti Vučića da u Beogradu podigne spomenik na mjestu koncentracijskih logora u kojima su Srbi detaljno odradili „konačno rješenje“! Dovoljan im je Jasenovac na ovim prostorima, ta sjena koja zlokobno leti iznad “genocidnog hrvatskog naroda” kao trajna povijesna prijetnja.

I kada se činilo da je Andrej Plenković prošao kroz trijumfalna vrata stvari izgledaju sasvim obrnuto. Dionice na političkoj burzi naglo su mu pale, a čini se kako je on upao u močvarno živo blato iz kojega se pokušava izvući kao barun Munchaussen, pa sam sebe vuče za vlastitu kosu. Mogući novi koalicijski partneri na čelu s Pupovcem će ga izvući ili još dublje potopiti kao što su potopili Karamarka. Oni su mu, na žalost Hrvatske, jedini potencijalni spasitelji. Iz relevantnih redova HDZ-a, poglavito od bivšeg ministra Mira Kovača, čuje se alarmantan poziv na odgovornost Plenkovića zbog srozavanja dionica HDZ-a. Radi se o istovjetnoj odgovornosti kakvu je Plenković tražio od Karamarka, grijehu što o svojim radikalnim koracima nije raspravljao na Predsjedništvu stranke. U trenutku kada je Karamarko odustao od premijerske stolice doživio je najveće ovacije, potpuno iste ovacije koje je doživio Plenković izbacivanjem Mosta iz Vlade. Ali vrijeme ovacija je brzo prošlo i tražila se njegova odgovornost i glava, a to isto čeka Plenkovića. Poražavajuće je za Hrvatsku što mu glavu može i hoće spasiti notorni Pupovac.

Plenković lustrirao domoljube u HDZ-u

Najveća odgovornost Plenkovića stoji u tome što je u HDZ-u lustrirao domoljube umjesto da je lustrirao abolirane četnike i mentalne komuniste, a ta vrsta pogubnog umjesto suverenističkog kadroviranja mogla se obaviti i bez zakona o lustraciji.

Politička burza, politički burzovni mešetari, tajni vladari Hrvatske, konačno čini se, imaju svog predsjednika koji može biti predsjednik HDZ-a i SDP-a istovremeno, a možda i predsjednik Balkana!? Ako nije tako neka predsjednik dokaže suprotno, pa makar i pod cijenu svoje fotelje.

Možemo li i imamo li se mi uopće pravo nadati da Plenković unutar HDZ-a može pomiriti mentalni komunizam, centrizam, suverenizam i domoljublje i na taj način osigurati red i stabilnost vlastite stranke, rehabilitirati marginalizirane domoljube, što bi se bez ikakve sumnje pozitivno i dobitnički projiciralo na svekoliko zajedništvo HDZ-ovog biračkog tijela? Jer ako Plenković nije u stanju stabilizirati vlastito dvorište, kako se onda možemo nadati i vjerovati mu da je u stanju stabilizirati Hrvatsku!?

Skok dionica Brune Esih, Hasanbegović i Glasnović

U ovom burzovnom političkom mešetarenju naglo su skočile dionice Bruni Esih, a u trenutku kada su joj se pridružili Hasanbegović i general Glasnović njene dionice su skočile do neba. Bruna Esih je otvorena knjiga s tek nekoliko šturo ispisanih stranica i uglavnom je javnosti poznata kao izaslanica predsjednice na komemoracijama žrtvama totalitarnog nasilja Titove diktature. Poznato je da nikada nije bila umrežena sa strukturama zbog partitokratskih interesa, pametna je, marljiva i zgodna žena koju bi svaki PR-ovac poželio za prvu osobu od koje se može napraviti politička zvijezda. Knjiga Zlatka Hasanbegovića poznata je od prve do zadnje stranice, na njega je odavno ispucano sve artiljerijsko mentalno komunističko streljivo, isto kao i na generala Glasnovića, ali u potpuno drugim okolnostima, u grotlu Domovinskog rata. Mogu li se oni preko rezultata ove bitke za Zagreb vinuti u političko nebo i biti relevantna lista za moguće prijevremene izbore? Odgovornost prema hrvatskom narodu imaju, a iz toga proizlaze i njihove zadaće boriti se protiv burzovnih političkih mešetara koji su nam pripremili recentni kaos i ovu političku kaljužu. Činjenica je da je ovaj politički trojac iz ove političke kaljuže izašao čista obraza. S obzirom da su se štakori počeli ukrcavati na njihov brod potrebno je kapilarno provjeriti svaku osobu koja im pristupa i obvezno napraviti preventivnu lustraciju po strogo utvrđenim kriterijima. U protivnom propast će kao i svi slični projektni pokušaji do sada koji su željeli poremetiti bipolarni ritam HDZ-a i SDP-a. Svaki i najmanji rast vrijednosti njihovih dionica značit će automatski pad vrijednosti dionica HDZ-a, i tu zapravo leži najveća odgovornost Plenkovića za sve ishitrene birokratske i programirane poteze.

Autor: Kazimir Mikašek – Kazo / dnevno.hr

10 comments

  1. navodar

    Ako mi išta gadljivo u Hr onda su to poltika i mediji.Sve rjeđe čitam,odoh brati bob da se usredotočim na ljepotu i draž vrta!

  2. Mario Milovčić

    Svaka ti je, Kazo branitelju hrvatski, na mjestu! Kao Sveto pismo! Plenki se sve više pokazuje kao Šeksov, Gregurićev i Valentićev Trojanski konj a one otrovne zmijetine oko Laokonta su Pupavac, Pusićka, Beljak, Vrdoljak i razni smrdljivi petokolonaški vragovi svih boja koje je još pok. Tuđman prokazao prije 20 godina. Ali hrvatski narod nikako da dođe k pameti. Najbolji dokazi su micanje Hasanbegovića i Kovača, guranje svoga zakona o arhivi, ljudi u povjerenstvu za suočavanje s totalitarizmom, obrana Z. Marića i Todorićeva Agrokora, demoniziranje Petrova i Mosta, i titranje jajaca Pupavcu i ostalim mrziteljima i razarateljima Hrvatske Domovine. Zato dragi Branitelji, ne dajmo se, Hrvatska Je Za Obranu Domovine Uvijek Spremna. Amen!

  3. Ivan

    bre “karloho”, ne napisašte koje to godine Most napravi koaliciju sa stazićevim sdp? vi ste pupovčevi i pupovac je vaš, vama pupovac zaprijeti da vas neće za Božić pričestiti i hdz odmah razvrgava koalicije sa pravašima as i svim strankama po naređenju pupavca ! vi se niste ni vratili iz beograda od 1918godine do danas! Kada se pupavac izlaje u beogradu po Oluji vi ga sa ushićenjem dočekujete i sa njim koalicije pravite ! Znaš,partizani i komunisti su jugoslavenski orojunaši, sa tim i sve političke stranke u Hrvatskoj jer u njima stoluju komunjare koje se boje otvoriti arhivu , onda te iste komunjare izazivaju svađu, ponovo uzimju komunjare iz pričuve i zavrte to takozvano kolo sreće! vi ste sposobni samo, praviti spomenike oko praznih jama i sa pupavcom igrati kozaračko kolo sa krvavom petokrakom na glai! Adio, uz pozdrav Bog i Hrvati!

  4. Damir Dejap

    Nije moguće da ………….
    Moguće je ………..
    Istina, dakle dovršena mogućnost, je da zemljom upravljaju inicijatori minuciozno planirane zločinačke operacije razvlaštenja naroda. Ne radi se o nikakvom procesu
    delegitimizacije građana RH odnosno suspenzije demokratskih institucija i procedura.Naprosto je dovršen još jedan pljačkaški poduhvat!
    Partitokracija u čvrstom, ljubavnom zagrljaju s gospodarskom oligarhijom koju je
    sama ustoličila i za uzvrat obilno novčano potpomognuta, naveliko kreira atmosferu potpune kontrole stanja i vlastite predanosti zbrinjavanju ugroženih radnika, malih i drugih dobavljača i to njihovim novcem.I našim, svih ostalih građana! Novac obitelji Todorić je na sigurnom, na vrhu tvrtki povezanih u Ponzzijevoj strukturi, Ivica Todorić je slobodan čovjek koji sa obitelji udobno
    stanuje u dvorcu, zaštićenom spomeniku!
    5.000.000 kn je nagrada za privođenje Ivice Todorića na obavijesni razgovor!

    Hrvatski dragovoljac ZNG ’91

  5. Karloho

    Interesantno da se Most priklanja već drugi puta SDP_u,tim stavlja HDZ u situaciju da mora suradjivati i s onima s kojima ne dijeli svoj svjetonazor .Zasto to Most radi i tko stoji iza njih,nije sasvim jasno,ali birače sigurno nece prevariti i treći put.

  6. Ivan

    Za takove stvari brinuti se moraju “rodoljubi , vjernici i joce štroce”, oni su njihovi suveznici, od daleke 1850godine do danas,komunisti su vražija tvorevina,dlaku mjenjaju ali marxsu i darvinu ostaju vjerni! hdz-e+sdp=komunistička partija jugoslavije,to sam napisao više puta, nego imam vlasi na glavi i toliko puta popriko gledan bio, od velikih “rodoljuba i vjernika”! Nije se čuditi i 1918god , komunisti i HZ (tad još nisu imali D) odveli su nas u ropstvo! Tko nezna svoju povjest, sluga je tuđincu!

  7. Božo Šepec

    TO BI ZAISTA BIO SIGNAL ZA USTANAK , ZA ZAŠTITU HRVATSKE DRŽAVE ! – PLENKOVIĆU , NEMOJ SE ZAJEBAVATI , DA NE BI ZAVRŠIO U ZATVORU – RADI VELEIZDAJE !

  8. stjepan

    Svi ovo vide,samo ne mogu svi imati pristup medijima preko kojih mogu iskazati svoje misljenje, osim drustvenih mreza koje su u Hrvatskoj jos uvijek na marginama, jer nam sudbinu kroje razne Hanza medije i sl. koji narucuju razne placene ankete i lazu za vladajuce strukture!!!

  9. Marijan Trnini

    Još uvijek mislim i vjerujem da je ovo neki predizborni spin, jer takova dijabolička i monstruozna. ideja može pasti na pamet samo totalno poremećenom umu. Nadam se ipak da je to samo spin ili ružan san u kojem sam sanjao da Pupoljak i Šrefncigerica i dalje drmaju Vladom i RHrvatskom.

  10. Ivan

    Konacno da je netko jednostavnim rrjecima opisao politicku situaciju u Hrvatskoj

Odgovori

Skip to content