SLAVEN LETICA: Stier ne želi na Plenkovićevo mjesto, nego netko drugi!

Politički analitičar i sveučilišni profesor Slaven Letica za Direktno je prokomentirao izjavu ministra vanjskih poslova i političkog tajnika HDZ-a Davora Ive Stiera koji je izrazio žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana. Možemo li očekivati neočekivane scenarije omjera snaga u HDZ-u?

“Nikada se ne bavim spekulacijama. U ovom konkretnom slučaju, mislim da je to pitanje ljudske naravi. Stier nije rekao da bi za stranku bilo najkorisnije, nego smatra da bi bilo najpoštenije da se ide u nove izbore i vjerojatno je to mislio na birače. Složio bih se s tim stavom, samo što sada nije najsretnije vrijeme, ići na nove izbore usred ljeta. Dakle, iznosi svoje osobno mišljenje. Nije išao napadački”, smatra analitičar.

Zanimalo nas je što misli je li ministar svojim komentarom pokazao ambiciju da zasjedne na mjesto Andreja Plenkovića te postane predsjednikom HDZ-a, što je naš sugovornik bezrezervno odbacio.

“Ne vjerujem da Stier ima takvu ambiciju. Prije bih takve ambicije očekivao od Mire Kovača, koji bi sasvim sigurno volio zasjeti na mjesto predsjednika HDZ-a”, rekao je Letica te u šali dodao:

“Ministra osobno ne poznajem, samo znam da voli jesti kroasane, jer ga svaki puta vidim kod sebe u susjedstvu kako ih kupuje. Znači, nije neki zao čovjek”.

To što ministar vanjskih poslova nema ambicije za preuzimanjem vladajuće ‘palice’, ne znači da takvih nema u HDZ-u, uvjeren je analitičar.

“Posljednjih nekoliko dana svjedoci smo da se dobrano talasa unutar HDZ-a. Ponašanje Brune Esih, Zlatka Hasanbegovića, pa i Andrije Hebranga pokazuje da postoje mišljenja da odricanje HDZ-a od pravaških korijena i takvih birača i glasova ne zadovoljava sve. Na tom desnom polu HDZ-a ima dosta ljudi, koji su i profitirali upravo od pravaških glasova”, uvjeren je Letica te zaključuje kako bi HDZ-u mudriji potez bio postići neku vrstu kompromisa za Zagreb s Esih i Hasanbegovićem, umjesto da, kako je rekao, sada imaju dvije liste i dva kandidata za gradonačelnika.

Izvor: direktno.hr

1 comment

  1. Ivan

    letica u partiju, njegova je neka rušila Marka! jacin savjetnik, prevrtljivi štir u Ameriku, tražimo momka sa mudima,koji će otvoriti arhivu, i poći u pobjedu ili, narode, blombu na vrata sabora, u demostracije, dok se ne nađe opcija koja će otvoriti arhive! despote ,koji stvaraju despocije i bojese istine, van iz Sabora! Uz Boga i Oca domovie Antu Starčevića naprid!

Odgovori

Skip to content