Predsjednica, biskup,ministri, svećenici i vojnici pjevaju Thompsona (video)

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na svečanom otvorenju pedeset i devetog međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdesu, na kojem po dvadeset i peti put sudjeluje i Hrvatska vojska i policija.

Na otvorenju dvadeset i petog hodočašća Hrvatske vojske i policije, osim predsjednice Grabar-Kitarović, prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Matanović.

Ovogodišnje hodočašće je i jubilarno dvadeset i peto na kojem sudjeluju Oružane snage Republike Hrvatske i pripadnici policije. U hodočašću sudjeluje oko osam stotina hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja predvođeni vojnim biskupom Jurom Bogdanom.

Zapovjednik 25. hodočašća Hrvatske vojske i policije je brigadni general Miroslav Kovač. Ovogodišnje hodočašće u Lourdes odvija se pod motom ‘Daruj nam mir’, a na njemu sudjeluju pripadnici oružanih snaga iz šezdesetak država.

Kako to izgleda pogledajte ovdje.

 

Odgovori

Skip to content