ZNA SE TKO NAPADA GENERALA: Glasnović ispunio svoja predizborna obećanja

Mnogi vole ponavljati onu toliko izlizanu Einsteinovu izjavu da su samo svemir i ljudska glupost beskonačni; e pa beskonačnija je od toga samo nepismenost ljevičara (i inih domaćih političkih mudrozboraca).

Hrvatski su zastupnici na izborima birani pojedinačno (tri preferencijalna glasa), odnosno na listi. Oni promiču ili stranačku politiku, ili pak, personaliziranu, osobnu kampanju kako bi prikupili glasove puka. General Željko Glasnović je sa svojom nezavisnom listom u XI. izbornoj osvojio jedan (od tri) zastupnika mandata što je ujedno i bilo prvi put u novijoj političkoj povijesti da HDZ nije dobio sva tri glasa. Dakle, komu odgovara zastupnik Željko Glasnović i koga zastupa? Zastupa dijasporu te odgovara svojim biračima odnosno Hrvatima izvan Domovine.

General je Glasnović dao svoj glas za novog predjednika Sabora iz redova HDZ-a Gordana Jandrokovića, no, on je svoje dizanje ruke uvjetovao sljedećim zahtjevima:

„1) Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava RH
2) Da se Zakon o hrvatskim braniteljima što žurnije stavi u proceduru u Vladu Republike Hrvatske i potom u Hrvatskom Saboru
3) Da se što hitnije sazove plenarna sjednica po pitanju Hrvata u dijaspori i Bosni i Hercegovini:
To uključuje ukidanje nepotrebne birokracije
Ažuriranje popisa svih Hrvata izvan domovine
Ubrzavanje postupka dobivanja državljanstva za hrvatske građane u dijaspori
4) Rješavanje problema dvostrukog oporezivanja inozemnih mirovina
5) Izrada akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore te donošenje zakona u tu svrhu“

Glasnovic_ugovor

Taj su zahtjev potpisali, osim generala, ministar branitelja Tomo Medved, predsjednik vlade Andrej Plenković te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić. Dakle, potpisali su svi relevantni, a prema načelu „pacta sunt servanda“ može se smatrati da će se dogovora svi i držati.

Odgovor je brzo uslijedio i to iz dvije fronte: orjunaška „Slobodna Dalmacija“, projugoslavenski „Yutarnji list“ te udbaško-ustaški „Dnevno.hr“, i da dalje ne nabrajamo, s naslovima poput „Hrvatska desnica u dva dana izgubila dva lidera: Glasnovićevi obožavatelji nemaju razumijevanja za podršku Vladi“, „General razočarao“ te „Hrvatska desnica u dva dana ostala i bez drugog idola“.

To je, dakako, bila podrška imbecilnim izjavama „degenerika“ (Ž.G.) Gordana Marasa i Sabine Glasovac koji su HDZ optužili za „trgovinu utjecajem“?! Također, odradivši brzi tečaj osnova informatike, javili se i „desničari“ u komentarskim sekcijama, u biti skupina pijanaca ogrnuta hrvatskim zastavama koji pivske boce otvaraju s ona preostala dva zuba te stali napadati generala jer je „izdao Hrvatsku“ i „glasovao za desno krilo udbe“. I tako su se krajnja „desnica“ i krajnja ljevica povezali.

Uzmemo li u obzir da u Bruxellesu postoji 15 000 (!) odvjetničkih ureda koji se bave isključivo lobiranjem, odnosno povezivanjem interesa europarlamentarnih zastupnika i interesnih skupina. Je li to trgovina utjecajem i kazneno djelo? Što se protiv toga ne bore Tonino Picula i ostali SDP-ovci u Europskom parlamentu? S druge strane, smatra li netko da obitelj Krupp, ili dioničari poduzeća Daimler i Allianz ravnodušno promatraju izbore u različitim državama članicama EU te oni ne lobiraju kako bi zaštitili/izborili svoje interese? Ne radi li istu stvar SDP i HNS, te razne „udruge građana“ koje su na platnom popisu Georga Sorosa i njegovih fundacija?

Znaju li naši „prosvijećeni“ ljevičari, zastupnici i novinari, kako izgleda lobiranje u Sjedinjenim Američkim Državama? Tamo članovi kongresa doslovno dobivaju novac (!) od raznih lobija, dakle od proizvođača duhana, oružja, alkohola, nafte i t.d. kako bi zastupali njihove interese te „gurali“ određene zakone koji bi njima išli u korist. No, zašto o Americi govoriti sovjetima? Oni su ionako navikli na jednoumlje „proletarijata“; što komitet zaključi, tako treba misliti…

Dakle, zastupnik Željko Glasnović je uvjetovao svoj glas određenim uvjetima na koje je parlamentarna većina (Plenković et al) pristala. I to je politika – zastupanje interesa i dogovor – ili netko smatra drukčije?

Zaključno, general Glasnović je ispunio svoja predizborna obećanja (ili dio njih) temeljem kojih je ušao u Sabor i na tome mu se može samo čestitati, jer, radi se o čovjeku koji je 30 godina ratovao diljem svijeta, nesviklom na političke igre i intrige, a ipak je uspio omogućiti i ostvariti ono što je obećao – svojim biračima i svojoj interesnoj skupini. To je politika i to je demokracija; ako se komu ne sviđa takav sustav, neka osnuje stranku, osvoji dvotrećinsku većinu na izborima i neka uvede vojnu huntu, jednostranačje, promijeni Ustav kako mu drago ili što god već hoće.

Izvor: hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content