ZVONIMIR DESPOT HNS-u: Afere, monumentalna bahatost te politički i svaki drugi klijentelizam!

Foto: fah

Kako je baš ovih dana komentirao kolega Srećko Matić iz Njemačke, kad u Njemačkoj neka strančica u anketama ima jedan, dva ili tri posto potpore birača, tada se to svodi na statističku pogrešku. Ali u Hrvatskoj to nije tako. Štoviše, takva strančica, s gotovo nikakvom potporom birača, nameće se kao neizostavni čimbenik stabilnosti Vlade i države! Upravo nam to pokušava prodavati Hrvatska narodna stranka, koja prema posljednjim anketama ima jedva malo više od dva posto potpore birača. Naravno, budući da rejting strmoglavo pada, agresija vodstva HNS-a sve je veća, posebice nakon dolaska Ivana Vrdoljaka na čelo stranke. Što im u svemu preostaje? Agresivni PR! Ili drugim riječima, prodavanje magle!, piše Zvonimir Despot za Večernji list.

I tako dolazim do njihovog takozvanog demantija na moju kolumnu, iz čije se duljine može zaključiti ili da me se jako boje i cijene, pa su se toliko potrudili odgovoriti, ili me svojoj agresivnošću žele ušutkati. Međutim, na stranačku propagandu nema smisla odgovarati, jer je takva propaganda lišena argumenata i činjenica, posebice u predizborno vrijeme. No i sama reakcija HNS-a na jednu kolumnu dokaz je da je ubod bio izravan i bolan, a svatko se češe tamo gdje ga svrbi.

Kad je riječ o Gunji i prenaplaćenim radovima u obnovi, nisam izmislio ništa nego sam samo prenio zaključke niza medijskih izvještaja i svjedočenja ljudi, o čemu već mjesecima bruji hrvatska javnost. Ali je jako zanimljivo kako je PR tim HNS-a u takozvanom demantiju preskočio demantirati moju tvrdnju da su posao u obnovi baš dobile i neke firme povezane s HNS-om i Vrdoljakom, i da je baš Vrdoljak od jedne takve firme svojedobno kupio penthouse u Osijeku!? I to od firme koja se pojavljivala i u nekim drugim radovima u kojima su odluke donosili kadrovi HNS-a! I
No još je zanimljivije kako je PR tim HNS-a u takozvanom demantiju preskočio demantirati i uopće spomenuti aferu s razdjelnicima topline koja također već mjesecima zaokuplja hrvatsku javnost, i to na bazi činjenica koje nikako ne idu u korist šefa stranke Ivana Vrdoljaka. Jako zanimljivo!

No sve skupa očekivano, jer je HNS stranka kojoj su činjenice samo problem. Samo ću spomenuti kako sam prije pet i pol godina u Hrvatskom državnom arhivu otkrio osobnik Eugena Pusića, oca Vesne Pusić, u kojemu jasno stoji da je on za vrijeme NDH bio natporučnik sudac, a što je on cijelog života krio u svojem životopisu. Ja sam samo citirao dokument i molio Vesnu Pusić za komentar. Tada me prvo glasnogovornik stranke Igor Koloman teško izvrijeđao uz konstataciju: “Takvo prljavo podmetanje nisam u životu vidio”. A onda je Vesna Pusić odgovorila: “Vaš pokušaj da posthumno vrijeđate mog oca smatram vašom sramotom monumentalnih razmjera”. Ja bih samo zaključio da je HNS stranka monumentalne bahatosti i monumentalnog političkog i svakog drugog klijentelizma. Ali i tome će valjda jednog dana doći kraj!.

Izvor: narod.hr/ Večernji list

Odgovori

Skip to content