BURNO U SUSJEDSTVU: ‘Crna Gora se nalazi na rubu izbijanja građanskog rata’

Vođa najveće oporbene stranke, stranke Nova srpska demokracija, na izvanrednoj konferenciji za medije kazao je kako se ‘Crna Gora nalazi na rubu izbijanja građanskog rata’.

Andrija Mandić, čelnik oporbenog Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu, pozvao je zastupnike i simpatizere njegova opozicijskog saveza da se ‘brane u skladu s tradicijom u Crnoj Gori’, piše B92.

Izvanrednu konferenciju za medije sazvao je nakon što je u ponedjeljak Administrativni odbor Skupštine Crne Gore odlučio ukinuti zastupnički imunitet zastupniku DF-a Nebojši Medojeviću.

Mandić je poručio da o ‘preuzima odgovornost ta sve što će se desiti Crnoj Gori’, a potom spomenuo i mogućnost izbijanja građanskog rata u zemlji.

Na press konferenciji je naglasio kako DF ima pravo na samoobranu, a sve koji su dignuli svoju ruku za skidanje imuniteta Medojeviću smatra ‘osobnim neprijateljima’.

‘Crnogorska vlast je batina i ponižava onu drugu Crnu Goru’, rekao je Mandić te dodao kako je DF ‘spreman za sve što slijedi’.

Podsjećamo, Administrativni odbor crnogorskog parlamenta u ponedjeljak je, na zahtjev posebnog tužitelja za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, ukinuo zastupnički imunitet zastupniku DF-a, Nebojši Medojeviću za kojeg postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela pranja novca.

Izvor: net.hr

Odgovori

Skip to content