‘NEĆE MI ON GOVORITI ŠTO DA RADIM’: Grbin i Bauk bijesno reagirali nakon što ih je Plenković ‘poslao u podrum’

Nekoliko zastupnika SDP-a reagiralo je nakon što je premijer Andrej Plenković danas u intervjuu za Dnevnik RTL-a izjavio kako ‘sramotni skeč troje saborskih zastupnika SDP-a’ ne može proći u ozbiljnoj politici, piše jutarnji.hr.

– To je ‘no go’. Oni se s takvim mogu šaliti u svom kružoku u nekom podrumu uz pivu, kavu ili vino, ali ne u ozbiljnoj politici. To im nećemo dopustiti, rekao je Plenković.

Na svojoj Facebook stranici, Peđa Grbin usporedio je Plenkovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

– Vjerojatno ponesen Putinovim hapšenjem oporbe i naš se premijer odlučio određivati što oporba smije, a što ne smije činiti i govoriti. Ali, Hrvatska još uvijek nije Rusija i u Hrvatskoj mi predsjednik Vlade još uvijek neće određivati što smijem, a što ne smijem raditi. Dragi Andrej, da se malo poslužim tvojom retorikom, to je u Europskoj uniji ‘no go’, napisao je Grbin.

– Ako će tvoji ministri i prihvatiti da ih postrojavaš, da im jasno daš do znanja da će raditi samo po tvome ili neće uopće i u samo dva dana promijeniš uvjete pod kojima su ušli u Tvoju Vladu, mi iz oporbe nećemo, kazao je.

Na Twitteru se oglasio i Arsen Bauk, koji je napisao: ‘Sutra se vidimo na Markovom trgu. Baš me zanima kako će nam ‘ne dopustit”, donosi Jutarnji.

Odgovori

Skip to content