KAKAV SKANDAL, KAKVA DRŽAVA?! Dok je Hrvatska puna četničkih spomenika, mladić kažnjen zbog HOS-ove zastave!

Sutkinja Prekršajnog suda u Požegi Đurđica Čakalić izrekla je novčanu kaznu u iznosu od 750 kuna Stanku Dragičeviću jer je “na metalni jarbol ispred ulaza u dvorište” istaknuo HOS-ovu zastavu.

Zbog ‘remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana’, kako stoji u rješenju, Dragičeviću je zastava s natpisom HOS-ovog pozdrava ‘Za dom spremni’ oduzeta bez prava na naknadu.

“Žalba se već piše i bit će upućena sudu”, rekao nam je Dragičević, koji je portalu Direktno ustupio prekršajni nalog.

Sve je počelo, kaže, prije pet godina kada je podigao jarbol na koji je svake godine od 9. travnja do 13. lipnja stavljao zastavu s prvim bijelim poljem. Tu je zastavu zamijenio HOS-ovom.

‘Policijska postaja odmah preko puta’

Na jarbolu, koji je preko puta policijske postaje, ostatak godine vijori se državna svečana zastava, govori nam Stanko Dragičević.

Načelniku kojem ta zastava smeta, objašnjava nam, “nije smetalo što na postaji neko vrijeme nije bila istaknuta državna zastava, a kada je i bila – bila je u katastrofalnom stanju”.

Kaže kako ga je upravo taj načelnik, koji je micanje zastave naredio, “jučer kontaktirao da se nađu na kavi”.

“Izgleda da mu prigustilo”, našalio se Dragičević i dodao kako je “presuda ilegalna, kao i postupanje policije”.

“Oni su zastavu sami, uz pomoć domara, došli skinuti i na upit moje supruge postoji li ikakav nalog – samo su slegli ramenima i rekli da postupaju po zapovjedi. Njima je stvarno bilo neugodno i njih kao službenike ne krivim”, rekao je Dragičević za Direktno.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content