MALO DRUKČIJI POGLED NA NAJNOVIJA POLITIČKA ZBIVANJA: HDZ jednim udarcem ubio tri muhe

Koalicije HDZ-a i HNS-a će ipak biti, ali bez opakih jugoslavenskih utega kao što su Mrak Taritaš, Pusić i Richemerg. Ministri će, prema svemu, iz redova HNS-a biti Blaženka Divjak (obrazovanje) i Predrag Štromar (graditeljstvo).

Uzmemo li u obzir činjenicu da je HDZ pobijedio lokalnim izborima, iz toga se jasno dade zaključiti da hrvatski narod politiku HDZ-a smatra dobrom. Dakle, ako je hrvatski puk izabrao ovakav HDZ, s Martinom Dalić, Ninom Obuljen, Pavom Barišićem i Davorom Božinovićem, onda im ne će smetati ljudi poput Štromara i Divjak.

Nastavljajući na razmišljanje Milijana Brkića u emisiji “Otvoreno” od 07. lipnja, HDZ je trenutno najjača stranka u Hrvatskoj te bi bilo “sebično” raspisivati prijevremene izbore isključivo zbog trenutne političke moći. To je točno; izbori su se trebali raspisati čim se smijenilo MOST-ove ministre, a sad je za to prekasno.

Umjesto da (instinktivno) kritiziramo ovakvu koaliciju, odnosno protuprirodni blud HDZ-HNS, radije istaknimo pozitivne posljedice.

Prvo, Republika Hrvatska će, po svemu sudeći, imati stabilnu vladu i vlast. Kao što su Plenkoviću ranije bili uteg Obuljen, Barišić i Dalić, jednako će mu biti uteg spomenuti HNS-ovi ministri. No, ako se s time uspio nositi već skoro godinu dana, moći će i ostatak mandata, ma što o tomu neki mislili. Drugo, HDZ je najveći pobjednik lokalnih izbora, a HNS je najveći gubitnik istih, a ima 9 zastupnika u Saboru (od kojih skoro polovica ne će biti za koaliciju), a u situaciji u kojoj nitko drugi ne želi podržavati Vladu najmoćnije političke stranke, ne preostaje ništa drugo nego pružiti ruku najslabijem.

Treće i najvažnije jest što se ovom koalicijom s političke pozornice briše najkorumpiranija i najekstremnija jugoslavenska stranka. HNS na sljedećim izborima, ma kad i koji bili, naprosto ne će postojati, jer do sad su uspijevali samo parazitirati na većim strankama. Također, to je i politički kraj Vesne Pusić, osobe koja ponosno može stati uz bok Ivi Josipoviću, Stjepanu Mesiću i Ivici Račanu koji su srčanije i zdušnije borili protiv Hrvatske nego što su se hrvatski branitelji borili za Hrvatsku.

Unuka orjunaških zločinaca, osoba kojoj bi Vojislav Šešelj strasno stisnuo ruku i zahvalio se na unaprijeđenju četničkog pokreta, ministrica vanjskih poslova koja je uništila hrvatsku diplomaciju i napunila je protuhrvatskim kadrovima, osoba koja niječe genocid nad Hrvatima na Beliburgu, dapače, još tvrdi da su “krivi, ali im se nije stiglo suditi”, saborska zastupnica koja je optužila Hrvatsku (i HDZ) za agresiju na BiH, Soroseva sponzoruša i plaćenica – takvoj je napokon došao kraj.

Vesna Pusić nije nikad dobila ni na jednim izborima, uništila je sve čega se dotakla, a uspjela je jedino u izvlačenju proračunskog novca dajući ga svom bratu i ostalim štovateljima komunizma i jugoslavenstva.

Odlaskom Vesne Pusić odlaze i ostali korumpirani kadrovi poput Nade Turine Đurić, Beusa Richemberga (Emir Tahirović), Ivana Vrdoljaka, Mrak Taritaš i Andre Vlahušića. Ukoliko promotrimo bolje, HDZ nije sklopio koaliciju s HNS-om, jer HNS je ekstremna jugoslavenska stranka, već s onim dijelom HNS (sjever Hrvatske) koji je apolitičan, a navedeni će biti izbačeni iz stranke (i političkog života) jednom za svagda.

Dakle, HDZ je jednim udarcem ubio tri muhe: zadržao vlast, napravio (trajnu) koaliciju i eliminirao prosrpske Jugoslavene iz političkog života Hrvatske. Ponovit ćemo za one slabijeg pamćenja: onima kojima nisu smetali Obuljen, Barišić, Dalić i Božinović, ne trebaju im smetati ni Štromar i Divjak – jer – to su isti, ili slični, tipovi osoba kojima je važno samo obnašati vlast, makar i na nepune 4 godine.

Izvor: hrsvijet.net

1 comment

Odgovori

Skip to content