Mrak-Taritaš: Napuštam HNS

Anka Mrak-Taritaš poručila je da će ubuduće biti nezavisna zastupnica u Saboru jer više ne želi biti dio HNS-a koji se odlučio na koaliciju s HDZ-om.

HNS-ovka je izjavu dala novinarima u Saboru.

“Idemo korak po korak. Lokalni izbori su završili u nedjelju, a danas je četvrtak. Probajte shvatiti što se sve događalo ovoga tjedna. Ja sam sinoć izlazeći sa Središnjeg odbora HNS-a zatvorila vrata za sobom i zatvorila vrata u HNS-u. Ja ću kada dođu ministri glasovati protiv i samim time prestaje moje članstvo u HNS-u što sam cijelo vrijeme i govorila. Odradila sam do sada, usta moja hvalite me, najviše. Bila sam dobra ministrica, čak i odlična. Uspjela sam preferencijalnim načinom dobiti dva saborska mandata i HNS-u povećala broj zastupnika u Saboru. U Zagrebu su bili teški izbori, a 131 tisuća naših sugrađanki i sugrađana dali su mi podršku. Jučer je završio moj put u HNS-u, ali u životu postoji nešto što je u životu jako važno. Postoji ime i prezime, postoji obraz i postoji da mogu sutra popiti kavu i ne osjećati se loše. Ja sam bila dosljedna i takva ću biti i ubuduće. Tri četvrtine ljudi je jučer reklo na Središnjem odboru da žele s HDZ-om. Možda je to dobro, ali ja se u tome ne vidim. Zašto treba biti dobro ono što ja mislim?”, kaže Anka Mrak-Taritaš.

Postavljeno joj je i pitanje je li znala za pregovore s HDZ-om.

“Ja nisam sudjelovala u nikakvim pregovorima i nisam za nikakve pregovore znala do ponedjeljka.”

Hoćete li sada osnovati klub s Vesnom Pusić i Goranom Beusom Richembergom?

“Sinoć u 21 je završila ta priča. Pustite nas da predahnemo”, kaže Mrak-Taritaš.

Što je s vašim mogućim uključenjem u SDP?

“Ne treba nitko nikoga nigdje zvati, treba hladne glave razmišljati. Svi sada govore da HNS nije vjerodostojan. Neka svatko odgovara za svoje postupke. Ja sam dosljedna. Na izbore želim da ide što više ljudi, a na ovaj način je poslana kriva poruka ljudima.”, kaže Anka Mrak-Taritaš.

Ostajete li u Saboru?

“Moj saborski mandat je tu i ostajem u Saboru, osvojila sam ga s nešto manje od 20 tisuća glasova. Bit ću nezavisna zastupnica, a morate me pustiti da prespavam.”

“Nisam ljuta niti razočarana već tužna”, kaže za kraj Anka Mrak-Taritaš.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content