POTENCIJALNA NOVA MINISTRICA: Treba provesti novi natječaj za voditelja ekspertne radne skupine!

HNS-ova kandidatkinja za mjesto ministrice obrazovanja Blaženka Divjak prvi put se obratila javnosti. Odmah je komentirala pitanje kurikularne reforme te eskpertne radne skupine.

“Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego projekti koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije”, navela je Divjak prioritete ukoliko zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Posljednjih dana još uvijek aktualni ministar obrazovanja Pavo Barišić bio je prozivan zbog izbora nove voditeljice Ekspertne radne skupine za kurikularnu refoormu, Jasminnke Buljan Culej.

“Mislim da kulikularna reforma nema alternative, a o procesima ćemo ako prođe sve ovo i ako se dogovor pozitivno završi. Onda ćemo imati odgovor i na ta pitanje”, rekla je Divjak.

Hoće li biti novog natječaja za novog voditelja ili voditeljicu Ekspertne radne skupine?

“Naravno da treba novi natječaj, ali prije toga treba i dosta stvari provjeriti. Depolitizacija prije svega i rad koji će imati koristi za sve, a ne samo za neke”, istaknula je Divjak.

Izvor: direktno.hr

 

Odgovori

Skip to content