Ovo nadilazi mržnju te duboko zadire u područje patologije: Evo što je napisala Vedrana Rudan (isprika čitateljima zbog, čak i za hrvatske prilike, rijetko viđene vulgarnosti)

ISPRIKA ČITATELJIMA ZBOG RIJETKO VULGARNOG TEKSTA KOJI, UZ TO, VRVI GLUPOSTIMA I MANIPULACIJAMA – Ipak držeći da čitatelji trebaju biti informirani i da imaju pravo znati što se sve piše i objavljuje u hrvatskom medijskom prostoru, s portala Dnevno.hr prenosimo komentar buljažnjenja Vedrane Rudan.

Vulgaran i psovački tekst koji upućuje na lošu mentalnu higijenu dolazi od žene koja Željku Markić nerijetko optužuje za netrpeljivost. Što je onda tek ovo?

Na svom blogu Vedrana Rudan piše:

“Jutros se dogodilo ono za što bih se bila kladila da neću nikad doživjeti. Moj unuk Krešo je sa šalom NK Rijeke oko vrata, škola je organizirala feštu, otišao na Rujevicu. Ne volim nogomet, prezirem ga iz dna duše. Urlikanje na tribinama, lokanje pive, paljenje gradova, trčanje po terenu da bi se šutnulo loptu, urlikanje kad “naš” “zabije” njihovom. Još kad milijuneri nakon “zabijanja” pokušavaju jašući jedan na drugome zabiti ga jedan drugome… Želudac mi se popne u grlo. Onda se sjetim svih hrvatskih kriminalaca koji su zaradom od nogometa kupili sve hrvatske sudove i sve političare pa popizdim. Po stoti put izjavljujem, MRZIM NOGOMET!
A jutros sam unuka sa onim šalom otpratila na autobus. Krešo je lud za Rijekom. “MI SMO PRVACI”, zaurla čim me ugleda. I tako od nedjelje. I dalje ne volim nogomet ali nešto se u meni ipak slomilo. Krenula sam razmišljati, ne o NK Rijeci, o klubu ne znam ništa, nego o Rijeci. Mome gradu.

Zašto volim Rijeku? Zato jer nije Zagreb. Zato jer Obersnel nije Bandić. Zato jer Obersnela ne mogu zamisliti ni u pritvoru ni u zatvoru. Zato jer, da je Obersnel kriminalac, ja bih to znala. Čovjek nije mafijaš, ne gradi fontane na svakom uglu, ne troši gradski novac da bi sebe prikazivao kao dobrotvora. Odlazi u kazalište, na izložbe i na koncerte i zna kad na koncertu treba pljeskati. Čovjek je obrazovan, nije izašao iz pećine i kuži kako se treba ponašati pristojan čovjek.

Obersnel nije divljak, što je u svijetu preduvjet za čovjeka koji želi postati gradonačelnik, u Hrvatskoj je to iznimka. Nezamislivo mi je da bi na čelo Rijeke moga doći nekakav Kerum ili, ne daj bože, Bandić.

Doduše, to više ima veze sa građanima nego sa osobom. Mi građani Rijeke smo ti koji, otkako oni imaju Hrvatsku, glasamo za civilizirane ljude, a ne za kriminalce i ustaše. Našim Korzom, nadam se, nikad neće stupati “U ime obitelji” i mračni ljudi u tamnim haljama koji, kad ne kradu narod, jebu dječicu i pse.

Onaj Košić, onaj opskurni biskup koji se fotografirao sa jebačem pasa, u Rijeci ne bi imao nikakve šanse. Ni Hasanbegović. Ne, ustaše nikad nisu bile dobrodošle u moj grad iako znam da čuče negdje u nekoj od riječkih rupa. Nadaju se da će jednoga dana dobauljati do Korza, razviti svoje crne zastave, pokazati krvave očnjake i urlati kako treba Srbe smjestiti na vrbe, a krivomisleće Hrvate i Hrvatice na neko drugo stablo.

Kad se samo sjetim, kad se samo sjetim kakav crni šljam sjedi u Saboru, kad pogledam onog ubojicu koji vježba doma sa kalašnjikovim u ruci pitam se, gdje mi to živimo? Što radi policija? DORH? MORH? Ne znam kako se zovu institucije koje se bave zločincima. Ako u Hrvatskoj uopće postoje institucije koje se bave zločincima?

Da postoje ove spodobe ne bi bile na slobodi. Sabornik na fejsu reklamira sebe kao teroristu, Bandić je suspektni kriminalac koji grabi prema fotelji gradonačelnika glavnog grada, Hasanbegović, ušminkani muškarac visok koliko i klinac u šestom razredu, samoprozvani je ustaša koji za to ne ispunjava ni elementarni preduvjet. Nije čistokrvni Hrvat i nema metar osamdeset i osam.

Jebeš ustašu koji u crnoj uniformi izgleda kao mali pomoćnik dimnjačara. Jebeš i onog Keruma koji ne zna ni u koju kutiju na izborima treba ubaciti listić, jebeš i građane Splita i Zagreba koji glasaju za te kretene. Jebeš i “U ime obitelji” koji su u stanju u ime obitelji pobiti sve koji ne misle kao oni, jebeš i hrvatske katoličke popove koji stalno zabadaju nos u pičke Hrvatica, one su im problem, a u ime pojebane djece i pasa nikad neće organizirati marš. Jebeš sav taj ustaški, lopovski i katolički šljam.

Ja, srećom, živim u Rijeci, gradu stotinama svjetlosnih milja udaljenom od ustaša, ubojica, kriminalaca, jebača djece i pasa i preglupih glasača. Ne, za to kako danas diše Rijeka nije zaslužan Obersnel.

Mi građani, mi Riječani, nismo ni Splićani ni Zagrepčani. Još kad bi Obersnel bio samo malo, malo aktivniji pa da najzad sagradi oko Rijeke zid visok sto metara. Da sve ustaše, svi djecojepci i pasojepci, svi oni koji u ime obitelji ponižavaju žene, svi kriminalci koji lovom građana sebi kupuju glasače, ni ne pomisle ući u jedinu hrvatsku oazu razuma.”

Inače, samo ukratko, Rijeka je pod Obersnelom od najrazvijenijeg grada u Hrvatskoj iza Zagreba pala iza Zadra, Splita, Varaždina i možda i nekih drugih, vodeći je grad po stopi zloupotrebe droga u odnosu na broj stanovnika, peti u Hrvatskoj po broju teških krađa, a 11. po broju silovanja u odnosu na broj stanovnika. Ujedno grad koji se najmanje promijenio od prije rata, te grad kojeg mladi visokoobrazovani stanovnici, za razliku od Zagreba, masovno napuštaju. Obersnel već desetljećima obećava novi kolodvor umjesto onog na Žabici, izmještanje željezničkog kolodvora, obnovu fasada (obnovljene su samo na Korzu i možda sto metara oko njega), žičaru, no nakon izbora svi planovi padnu u vodu. Obersnel nije kriminalac samo zato jer se Bajić pobrinuo da sve prijave protiv njega za slučajeve tržnica i gradskih prostora odu u zastaru. Obersnel ne gradi fontane gradskim novcem, ali zato troši milijune na održavanje olupine Galeba i planira obnovu istog za novce kojim bi se u gradu mogli sagraditi deseci fontana i ostalih stvari koje civilizirani europski gradovi imaju.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

6 comments

  1. marija perković

    Rudanova treba uzimati apaurine, ali nezna ona da onaj koji mrzi uništava sam sebe,jadna žena. ali unuk joj se zove krešo, PA TO JE USTAŠA HE HE HE

  2. Jadranka

    Počela sam čitati članak ali nakon prvih rečenica ove vulgarne stare babetine kojoj iz usta zaudara užasan smrad a iz srca trulež gnjojišta nisam mogla ići dalje. Neka baba živi i neka se koprca u svojoj mržnji. Mogu ju samo žaliti jer u njoj nema niti tračka svijetla ni ljubavi.

  3. Jure

    Zato se brišu naši komentari, kada se suprostaviš, petokrakama,znakovlju pod koim su partizani počinilo genocid nad hrvatskim narodom, ovdje se demostrira sila nad slabijim, novinari i političari su zaštićena vrsta a komentatori “divljač ili ustaša, vulgarci” moš kako hošeš ,za ostrel oni su. Zalosno, da na ovome portalu brišu se komentari , a ovo drugarice rudan se objavljuje . vratite izbrisane komentare i usporedite ih sa ovim OD GOSPOĐE RUDAN !HVALA NA JEDNAKOSTI I SKRENOSTI

  4. Mario Milovčić

    Kako je uopće moguće objaviti ovako nešto bolesno, otrovno i mrziteljski, ali od te lude, crvene, iskompleksirane, seksualno frustrirane babetine koju ne bi moglo objasniti ni izliječiti ni 1000 psihijatara većih od Freuda i Junga, ne čudi me. Djecojebci i pasojebci, sram vas bilo, a poželjna VR vas čeka sva napaljena. Pa da nije tragično bilo bi smiješno. Kako je ono bio film od Makavejeva “V.R. misterij orga(ni)zma”. Rudanice, javi se Obersnelu!!!

  5. Josip Kljaković Šantić

    Ovako izražavanje, poticanje mržnje, diskriminacije i nasilja, izrugivanje, omalovažavanje, ponižavanje određenih društvenih skupina i njihovih pripadnika sa željom da se “najzad sagradi oko Rijeke zid visok sto metara. Da sve ustaše, svi djecojepci i pasojepci…svi kriminalci koji lovom građana sebi kupuju glasače, ni ne pomisle ući u jedinu hrvatsku oazu razuma.” DOKAZUJE BOLESNU I MORBIDNU OSOBU KOJA SE IZGUBILA U PROSTORU U VREMENU.I NA KRAJU IZAZIVA – SAŽALJENJE. Oprosti joj Bože i prosvijeli joj razum.

  6. Mario

    Ovako bolesne komentare moze izreci samo ona i nitko vise,badave joj diplome koje posjeduje.

Odgovori

Skip to content