RASPAD SUSTAVA U HNS-U: Slijedi opći rat na ljevici!

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Vrh Hrvatske narodne stranke okrenuo se protiv Ivana Vrdoljaka i traže njegovu hitnu ostavku zbog najavljene suradnje s HDZ-om. U HNS-u glavnog krivca za poraz Anke Mrak-Taritaš pronalaze u šefu stranke Ivanu Vrdoljaku, koji tvrdi da joj je samo htio pomoći i da je i on sada protiv suradnje s HDZ-om

Andro Vlahušić zatražio je, kako doznajemo, ostavku Ivana Vrdoljaka s mjesta šefa HNS-a, a prema neslužbenim informacijama za to ima podršku počasne predsjednice stranke Vesne Pusić.

Podsjetimo, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak prije neki je dan na Twitteru komentirao političku situaciju na nacionalnoj razini: “Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja lomi se budućnost Hrvatske. I to prava, izvorna reforma bez ideologije, nošena energijom i emocijom za budućnost, a pokretana strašću ljudi koji su je stvarali. Učinit ću sve što je u mojoj moći da krene što prije makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici!”

Nemali je broj onih koji smatraju da je upravo ta Vrdoljakova objava na društvenim mrežama kumovala neuspjehu Anke Mrak Taritaš u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnicu Zagreba.

HNS-ovci su bijesni na Vrdoljaka te se očekuje da će on već u ponedjeljak ili u utorak podnijeti ostavku. Na čelu stranke, kako doznajemo, trebala bi ga zamijeniti navodno upravo Anka Mrak-Taritaš.

“Cijela kampanja na kraju se svela na raspravu oko HDZ-a i preslagivanja vlade. Anka je pala u drugi plan”, kazao nam je izvor iz vrha HNS-a.
Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i član Predsjedništva HNS-a najavio je da će tražiti da Ivan Vrdoljak zbog koketiranja s HDZ-om i loših izbornih rezultata već večeras podnese ostavku.

Kako doznajemo, samo su Vrdoljak i Srećko Ferenčak bili za preslagivanje s HDZ-om. Ostatak stranke bio je protiv te ideje.

Vrdoljak: Htio sam pomoći Anki

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je pak u nedjelju da će njegov prijedlog Predsjedništvu stranke biti da HNS ne ide u koaliciju s HDZ-om te je pojasnio da je njegov ‘tweet’ nakon kojeg se počelo spekulirati o tome bio politički spin kojim su htjeli odmaknuti kandidatkinju za zagrebačku gradonačelnicu Anku Mrak-Taritaš od stranke i svih tereta stranke kako bi dobili što više nezavisnih birača.

To je bila ideja – da se stranka što više odmakne od kandidata tako da zluradi jezici i protukandidati ne bi koristili ono što nije sadržaj ove kampanje”, kazao je Vrdoljak.

Potvrdno je odgovorio na pitanje radi li se o spinu. “Pa jasno, od početka smo radili da nema prevelikog žiga na Ankinoj kampanji baš zato da nas ne bi odvukli u krivi smjer kampanje jer ona to ne zaslužuje”, naglasio je.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content