Urednik na slovenskoj televiziji Thompsona predstavio kao velikog domoljuba pa dobio otkaz?

Zbog emitiranja priloga o Marku Perkoviću Thompsonu u kojem pjevač pojašnjava optužbe koje su se u slovenskim medijima pojavile na njegov račun, a sve vezano uz otkazivanje njegovog koncerta u Mariboru, urednik emisije “Tednik” na slovenskoj nacionalnoj televiziji Igor Pirkovič maknut je navodno s te pozicije.

Kako prenosi RTL, Pirkovič je tom prilikom “Thompsona predstavio nekritično i jednostrano kao velikog domoljuba”. Od cijele priče distancirali su se novinari i uredništvo Tednika te odgovornost prebacili isključivo na Pirkoviča.

Programsko vijeće RTV Slovenija zaključilo je da je autor priloga o Thompsonu kršio načela nepristranosti, vjerodostojnosti, odgovornosti i pravednosti.

“S novinarskog stajališta bio je to neprofesionalan prilog. Njegov autor je za mišljenje mogao pitati bar nekog hrvatskog novinara koji je upoznat s problematikom. Da ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativiziranju ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’”, izjavila je članica programskog Vijeća Jedrt Jež Furlan.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content