Božinović se odlučio za smjenu svih šefova policije, a posebno se oslanja na jednog čovjeka

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u rujnu će početi s procesom postavljanja novih kadrova na svim najvažnijim funkcijama u policiji, piše Jutarnji list.

Pripreme za veliku kadrovsku smjenu u MUP-u već su počele, a prema neslužbenim informacijama iz MUP-a, za manje od dva tjedna, 24. srpnja, raspisat će se interni oglas za 19 načelnika policijskih postaja, dva zamjenika glavnog ravnatelja policije te tri od četiri načelnika uprava u Ravnateljstvu policije koji imaju status pomoćnika glavnog ravnatelja. Osim ovih najviših policijskih dužnosti, interni oglas raspisat će se i za načelnike policijskih postaja po svim policijskim upravama u zemlji.

Pet godina mandata

Prema neslužbenim izvorima, glavni kadrovik ministra Božinovića trebao bi biti iskusni policajac Dubravko Novak koji ima bogatu policijsku karijeru, vodio je više policijskih uprava, a 2012. godine, u mandatu SDP-ova Ranka Ostojića, s mjesta tajnika kabineta ministra bio je sklonjen u Visoku policijsku školu gdje je imenovan voditeljem projekata.

Velika kadrovska rošada koja se priprema u policiji nema veze s činjenicom da je na čelo MUP-a došao novi ministar, nego je riječ o tome da od rujna pa do kraja godine policijskim rukovoditeljima istječu mandati. Prema Zakonu o policiji, na mandat od pet godina biraju se načelnici policijskih uprava, dva zamjenika glavnog ravnatelja policije, četiri pomoćnika glavnog ravnatelja (riječ je o načelniku Uprave policije, načelniku Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za posebne poslove sigurnosti) te načelnici policijskih postaja. Slobodna radna mjesta objavljuju se u internom oglasu, dok odabir kandidata vrši povjerenstvo koje prema zakonu imenuje ministar, a ima predsjednika i četiri člana iz redova viših i nižih policijskih službenika i predstavnika sindikata, a na njihov prijedlog.

Prema našim neslužbenim izvorima, ministar Božinović mogao bi na čelo tog povjerenstva imenovati Novaka. Njegove su prednosti to što dobro poznaje sustav, poznaje ljude koji u njemu rade, a navodno nema ambicije sam se natjecati za neku od pozicija koje će se na jesen osloboditi.

Karamarkov tajnik, smijenio ga Ostojić

Dubravko Novak sklonjen je u Visoku policijsku školu kao voditelj projekata u vrijeme ministarskog mandata Ranka Ostojića. Prije toga bio je tajnik kabineta ministra dok je na čelu MUP-a bio Tomislav Karamarko, piše Jutarnji.

1 comment

  1. strauss

    Bogu dragom vala,da su “naši” drugovi priljubili Hrvatsku i hrvatsko znakovlje, pa ga danas nose na sakou. Išlo je to malo poteško ,jer pedeset godina nositi “voljenu zvizdu”,nije baš obična stvar i sa lakoćom prijeći na hrvatsko znakovlje. Partija ga je zabranjivala, nije ga voljela a životami i progonila nas je zbog grba a posebno ako je počimao grb sa bijelim poljem. Drugovi odmah bi tei prozvali ustašom, ni danas se tu promjenilo ništa nije. srbska manjina na čelu sa Pupijem i komunisti kada vide grb sa bijelim poljem stane ih “revatanja ustaše ustaša” i ako njih nema! Ta srbsko, komunističko četnička bagra pokvarena je do bubriga, svaki dan gleda i pomaže podizanje spomenika četničkim zločincima Draži Mihailoviću, Puniši Račiću, Kralju itd. i ntko ni riči a i kako će kada se moraju okupljati na tv da bi pljuvali po našem BLAŽENIKU, HRVATSKIM BOJOVNICIMA I NJIMA PODIGNUTOJ SPOMENPLOČI. koje su poubijali komunisti, srbski zlikovci i četnici u JESENOVC . Pitam kad ce se skinuti srbsko i jugoslavensko znakovlje orao zvjezda zastava itd. pod kojim su srbočetnici i jugoši počinili zločine i genocid od1918- 1996god?

Odgovori

Skip to content