DRAMATIČNO UPOZORENJE Apel Grozda: Spriječimo Vladinu ratifikaciju Istanbulske konvencije!

Grozd se oglasio priopćenjem o tzv. Istanbulskoj konvenciji, kojoj se oštre protive. Njihov dramatičan apel prenosimo u cijelosti.

“U tijeku je javna rasprava o tzv. Istanbulskoj konvenciji Vijeća Europe koju Vlada Republike Hrvatske planira ratificirati, a što bi svakako trebalo spriječiti!

Naime, ne radi se o nekom od brojnih neobvezujućih dokumenata, već o međunarodnom ugovoru koji ima snagu jaču od hrvatskih zakona! Ova konvencija zloupotrebljava borbu protiv nasilja nad ženama (koje naravno svi osuđujemo) za podmuklo uvođenje rodne ideologije u državne zakone i u obrazovanje. Njenim bi se prihvaćanjem omogućilo zatiranje tradicije, kulture, vjere i ostalih vrijednosti važnih za hrvatski narod.

Stoga Vas molimo da se svakako javite na javnu raspravu (otvorenu do 3.8.), barem kratkom opaskom, na https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=5638. Tu možete vidjeti tekst same Konvencije i pročitati već objavljene primjedbe našeg stručnog tima udruge Glas roditelja za djecu – GROZD.

Na internetu postoje i brojni članci o temi Istanbulske konvencije, primjerice ovdje ili ovdje.

Molimo Vas da ovu obavijest proslijedite svojim prijateljima i poznanicima, uz možda usmenu napomenu da pogledaju mail, jer u ovo ljetno doba se pošta nešto rjeđe gleda”, poručuju Kristina Pavlović i Ladislav Ilčić, voditelji udruge Glas roditelja za djecu – GROZD.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content