Nova stranka bivših HNS-ovaca želi ‘jačanje prava za LGBTQ članove, reviziju ugovora s Crkvom…’

Foto: Fah

Nakon koaliranja HNS-a i HDZ-a neki članovi su napustili HNS, te osnivaju stranku GLAS Građansko-liberalnog saveza, za čiju je predsjednicu predložena bivša HNS-ovka Anka Mrak Taritaš.

U njoj su i bivši HNS-ovci Vesna Pusić, Nada Turina-Đurić i Goran Beus Richemberg.

Kako je Mrak Taritaš otkrila za Večernji list, stranka će” izrazito biti fokusirana na borbu za individualne slobode i prava poput prava žene na izbor, dok se pitanje pobačaja, drže u stranci, može rješavati, ako je potrebno, drugim putovima poput edukacije, poboljšanjem socioekonomskog stanja žena… Zalagat će se za dodatno jačanje prava LGBTQ članova hrvatskog društva s posebnim naglaskom na edukaciju, poglavito mladih, radi povećanja tolerancije prema toj marginaliziranoj društvenoj skupini”.

Smatraju i da je ” potrebno pokrenuti reviziju Vatikanskih ugovora kako bi bili svedeni na mjeru u kojoj sekularni karakter države nije ugrožen”.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je izvide o građevinskim radovima na kućama u poplavljenim selima Cvelferije. Epilog je to više medijskih napisa te anonimnih prijava u kojima se navodilo kako je Ministarstvo graditeljstva preplatilo radove. Zbog toga se na udaru našla i tadašnja ministrica Anka Mrak-Taritaš, koja se medijski prikazivala kao junakinja obnove poplavljenih Gunje, Rajeva Sela, Strošinaca…, a danas je pozivaju na odgovornost zbog, kako ju se optužuje, preplaćenih radova.

Izvor: narod.hr/vecernji.hr

Odgovori

Skip to content