PODMETANJA: SDP-u sporno imenovanje Malenice, razlog stari intervju o Milanki Opačić

Nakon što je u petak odgođena sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, SDP-ov zastupnik i član Odbora Damir Tomić kao jedan od razloga odgode istaknuo je namjeru SDP-a da otvori raspravu o smjenama i predloženim novim članovima Vijeća za elektroničke medije (VEM). Jedna od predloženih za to mjesto je i dugogodišnja novinarka i televizijska urednica emisije ”S Anitom aktualno”, Anita Malenica. Upravo se ona našla na udaru SDP-ovog zastupnika, koji je ”izvukao” iz naftalina jedan stari Maleničin intervju, ali potpuno promašivši i temu i sadržaj.

Tomić je istaknuo da je njegovoj stranci “potpuno nedopustivo da umiveni u europsko lice u Vijeće za elektroničke medije žele imenovati ljude koje je osudilo Vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva”. “Kad je riječ o Vijeću časti, mislim na Anitu Malenicu koju je taj sud “osudio” za govor mržnje”, konkretizirao je Tomić.

Anita Malenica za portal Direktno izjavila je kako “je još 2001.godine napravila razgovor sa zastupnikom Ljubom Ćesićem Rojsom za Slobodnu Dalmaciju, kojeg je on autorizirao, što je kasnije i javno potvrdio”.

“Milanka Opačić se uvrijedila jer ju je prozvao da je bila tajnica Jovanu Raškoviću, čelniku Srpske demokratske stranke. Milanka Opačić nije tužila Rojsa nego mene Sudu časti novinarskog društva, čija predsjednica je u to doba bila Sanja Modrić. To je cijela istina, a ostalo su podmetanja”, ističe Anita Malenica.

“Nikad se nisam služila govorom mržnje u novinarskom poslu i to je lako provjerljivo. Niti jedan moj tekst ili emisija nikada nisu poticali ili širili mržnju kao što sam u javnim nastupima strogo vodila računa o tome. Jednostavno nisam takva osoba jer nisam tako odgojena”, zaključuje Malenica.

Anitin su post, ne samo lajkali, već i komentirali mnogobrojni kolege, bez obzira na različite svjetonazore, stavove, redakcije i pružili joj punu potporu. A ona ne krije kolika joj je upravo podrška tolikog broja kolega potvrda da je svoj posao uvijek obavljala u skladu s pravilima struke.

Nabrojimo stoga Anitine kolege koje su je poduprle:

Marja Čolak i Andrea Latinović, s portala Direktno, zatim cijeli niz kolega:

Nino Đula, Mirjana Posavac, Ivan Žada, Vinka Drezga, Ivan Hrstić, Mirela Matković, Vladimir Lulić, Helena Puljiz, Ilir Krasnić, Vesna Brnabić, Renato Ivanuš, Silvana Oruč-Ivoš, Vesna Kljajić, Neven Pavelić, Branko Kuzele, Sanja Rabuzin-Pavić, Branka Slavica, Dolores Hrženjak, Adriano Milovan, Hana Tabaković, Theo Ljubić, Mirjana Hrga, Ivana Petrović, Neno Pajtak, Tanja Rudež, Vilim Cvok, Sandra Veić-Sukreški, Anita Hrstić, Silva Videk, Snježana Kralj, Antonia Hrvatin Roth, Tanja Baran, Vesna Jurić Rukavina, Uršula Tolj, Mirjana Vasileva (TV Makedonia), Linda Miliša, Kristina Kirschenheuter, Nikl Miličić Vukasović, Nikola Korda, Katarina Dimitrijević, Mladen Vuković, iz BIH Ana Marija Dedić, Mirjana Šimunović, Ivana Marić…

Komentirala je i Danica Juričić, bivša novinarka i glasnogovornica bivšeg Predsjednika Ive Josipovića…

Ovaj je niz imena samo dio kolega koje su stale uz Anitu.

Također, potporu su joj dali i brojni prijatelji iz svijeta sporta, umjetnosti, kulture…

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content