ZNANSTVENICI POTVRDILI: NA Torinskom platnu je krv mučenog čovjeka!

Nanočestice pričvršćene za laneno vlakno zabilježile su scenarij velike patnje, čija je žrtva tada bila zamotana u pogrebnu tkaninu

Godinama znanstvenici lome koplja oko poznatog platna dugog gotovo pet metara s obrisima visokog čovjeka duge kose i brade te krvavim mrljama na dijelovima gdje bi bila zamotana stopala, zapešća i bok, mjesta koja odgovaraju Isusovim ranama. Dokazano je naime, da platno datira iz vremena Isusa Krista… Torinsko platno, jedno od najslikovitijih prikaza katoličke vjere i autentično je – oko toga su se složili znanstvenici. Međutim upravo ta autentičnost Torinskog platna zbunjuje znanstvenike, jer to je trenutak u kojem znanost prestaje i počinje vjera. Naime, iako je platno autentično znanstvenici još nisu postigli dogovor oko toga kako je ono uopće nastalo i tko je čovjek na Torinskom platnu! To je trenutak kad znanost nema odgovore pred Božjim i znanstvenici to priznaju.

No, neke odgovore ipak mogu dobiti. Nova otkrića CNRa (Consiglio Nazionale delle Ricerche) i Sveučilišta u Padovi objavljena u znanstvenom časopisu SAD-a pokazuju da su znanstvenici na platnu pronašli krv i to ne bilo kakvu. Naime, elektronskom mikroskopijom analizirano drevno vlakno: pronađene nanočestice željeza feritina i kreatinina, tipična za slučajeve teške traume potvrđuju – To je krv mučena i ubijena čovjeka.

Torinsko platno, lanena tkanina kojom se prema prastaroj tradiciji zamotalo Isusovo tijelo nakon raspeća, je zapravo došlo u kontakt s krvlju mrtvaca koji je pretrpio mnoge ozbiljne ozljede. To proizlazi iz istraživanja tkanine vlakana izvučene iz stražnjeg otiska tkanine, oko područja nogu. Studiju su provela dva CNR instituta, Istituto Officina dei Materiali (IOM-CNR) u Trstu i Istituto di Cristallografia (IC-CNR) u Bariju, s Odjelom za industrijsko inženjerstvo Sveučilišta u Padovi koji je izjavom obznanio vijest, prenosi Rcatholics.

Članak u kojem se opisuju otkrića i mjerenja objavljen je u američkom časopisu PlosOne pod naslovom ” New Biological Evidence from Atomic Resolution Studies on the Turin Shroud ” („Novi biološki dokazi iz istraživanja atomskog razlučivanja na Torinskom platnu“).

“Izveli smo eksperimente atomskim razlučivanjem transmisijskom elektronskom mikroskopijom i mikroskopijom skeniranja širokog kuta prvi put proučavajući svojstva drevnih vlakana preuzetih iz torinskog platna na nanorazini”, objašnjava Elvio Carlino iz IC-CNR-a koji je vodio istraživanje.

“Nadalje, eksperimenti su izvedeni na dijelovima vlakana koja su udaljena od crvenih ljuski vidljivih optičkim mikroskopom. Proveli smo istraživanje atomskim razlučivanjem na vlaknu kako bi proučili organske nanočestice, prema metodi koja se nedavno razvila u središtu Trsta, te kojom sam ja upravljao do prije nekoliko tjedana. Istraživanje pokazuje da je vlakno u potpunosti prekriveno nanočesticama kreatinina, 20-100 nm (jedan nanometar jednak je milijunima milimetara), s malim (2-6 nm) nanočesticama izrađenim od ferihidrita tipičnog za biološke feritinske jezgre. ”

Prema riječima profesora Giulia Fantija sa Sveučilišta u Padovi, analize pokazuju da „neobična struktura, veličina i raspodjela nanočestica ne mogu biti stoljećima napravljeni artefakti na tkanini platna“. Mnoge su lažne rekonstrukcije Torinskog platna kao obojenog objekta ponovo opovrgnute. „Osim toga“, kaže Fanti, “velika prisutnost čestica kreatinina vezanih za čestice ferihidrita nije tipična situacija za krvni serum zdravog ljudskog organizma. Doista, visoka razina kreatinina i feritina povezana je s pacijentima koji pate od jakih trauma poput mučenja. Dakle, prisutnost tih bioloških nanočestica pronađenih tijekom naših pokusa ukazuje na nasilnu smrt čovjeka zamotanog u torinsko platno,“ prevodi medjugorje.info.

Zaključak – navodi istraživački rad koji su potpisali i Liberato De Caro i Cinzia Giannini iz IC-CNR-a – „temelji se na eksperimentalnim dokazima naših istraživanja o atomskom razlučivanju i odnosi se na nedavne medicinske studije o pacijentima koji su pretrpjeli snažnu traumu i mučenje“. Carlino zaključuje: „Nanočestice pričvršćene za laneno vlakno zabilježile su scenarij velike patnje, čija je žrtva tada bila zamotana u pogrebnu tkaninu. Ti se nalazi mogu otkriti samo metodama koje su nedavno razvijene u području elektronske mikroskopije.“

Rezultat istraživanja koje su proveli prestižni znanstveni centri od velikog je interesa i potvrđuje hipoteze s prethodnih istraživanja kao što su one koje je 1990. godine proveo biokemičar Alan Adler. Više nema nikakve sumnje da je platno umotalo tijelo čovjeka koji je bio mučen i ubijen na isti način kao što je u Evanđeljima opisano Isusovo Raspeće. Važan element koji će se morati uzeti u obzir sljedeći put kada Sveta Stolica odobri nova istraživanja na službenim uzorcima.

Autor: Vjera

Odgovori

Skip to content